Тя е наложена от Министерството на културатаМинистерството на културата е

...
Тя е наложена от Министерството на културатаМинистерството на културата е
Коментари Харесай

Глоба за издателите на осъвремененото издание на „Под игото”


Тя е наложена от Министерството на културата

Министерството на културата е връчило акт за определяне на административно нарушаване на издателството, отпечатало и популяризирало „ Под игото на актуален български език ”, оповестяват от ведомството.  



Дирекция „ Авторско право и сродните му права ” се самосезира в края на предходната година във връзка изявления и участия в медии на издатели и специалисти. От министерството са създали обзор на наличието на „ Под игото на актуален български език ” и са сравнили текста в него с този в изданието на „ Под игото ” от 1980 година. Установени са забележителен брой осъществени промени на истинския текст, в това число обяснителни бележки, без те да са съгласувани с Министерството на културата, каквото е условието на закона, прецизират от ведомството.



Има случаи, в които срокът на авторските права изтича и текстът може да се употребява свободно, само че в тази ситуация с романа на Иван Вазов авторските права са безсрочни. Промени могат да бъдат правени в изключителни случаи и то с утвърждението на културното министерство.  

От там отхвърлят при тях да е постъпвало искане за разглеждане на каквито и да е било промени по текста на „ Под игото " на Иван Вазов.

От министерството не показват каква е сумата на санкцията. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР