Тя е на 12. Той - на 65 г. Те

...
Тя е на 12. Той - на 65 г. Те
Коментари Харесай

Той е на 65, тя на 12! Как реагират хората отстрани на брака им

Тя е на 12. Той - на 65 година Те се женят на обществено място, в центъра на един от най-големите мегаполиси в света - Ню Йорк. Всъщност става дума за акция против насилственото омъжване на дребни девойки, което се случва по целия свят, пише woman.bg.

Всяка година 15 милиона девойки подписват брак, преди да навършат 18 години, след съгласието/принудата на родителите си. Всеки ден приблизително по 33 000 деца по целия свят биват насилени да се врекат във безконечна честност на мъж с десетилетия по-възрастен от тях! Всяка минута 28 девойки минават под венчилото, преди да са достигнали пълнолетната си възраст!

Често децата булки се оказват на шокиращо нежната възраст 6 или 7 години, до момента в който съпрузите им – одеве трансферирали 60-те или 70-те.

Със сигурност мнозина от нас надали допускат, че сходно събитие може да бъде реалност в една развита нация, каквато е Съединени американски щати да вземем за пример! За да предизвика обществеността към размисъл и да изпита реакцията на публиката, фотографът Коби Персин се заема с любопитен обществен опит.

65-годишен възрастен мъж и 12-годишно момиченце застават пред камерата му в ролята на жених и младоженка. Те се разхождат и театралничат дружно на разнообразни обществени места из " Таймс Скуеър ", Ню Йорк, с цел да им бъдат направени сватбени фотоси, а скритата камера на Коби наблюдава какво се случва.

Как реагират хората в профил на сходна панорама?

Както виждаме от видеото, озовалите се несъзнателно на мястото на събитието очевидци са повече от шокирани! Някои от възмутените присъстващи даже персонално се обръщат към скандалната двойка, изказвайки на глас негодуванието си от тяхната неуместна и грозна постъпка. Трети даже упорстват церемонията неотложно да бъде прекратена!

Целта на Коби е реализирана. Идеята му да разбуни духовете и да повдигне една сериозна и от дълго време наболяла тематика, а точно казуса за децата булки по света, е превърната в действителност. От тук нататък следват въпросите: Как от морална позиция сходен акт би се оценил от обществото. И дали „ разрешението на родителите “ е задоволително, с цел да реши въпросната морална алтернатива? 

И да помислим. Дали някой у нас реагира и стачкува, когато девойки на 12 се женят, а на 13 раждат? Съвсем не. Оправданието е, че това се дължи на вековни културни обичаи, които мъчно биха могли да бъдат изкоренени. Никой не пита тези жени-деца какво желаят в живота. А те и не знаят добре, тъй като още от невръстни деца са подготвяни за концепцията, че скоро ще им се докара мъж.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР