Тя е много е крехка, мъничка, уникално красива е, нашата

...
Тя е много е крехка, мъничка, уникално красива е, нашата
Коментари Харесай

Говори втората майка с разменено бебе в Шейново

Тя е доста е нежна, мъничка, неповторимо красива е, нашата е. Няма по какъв начин да я сбъркам, в случай че видя две бебета, поставени едно до друго. Това съобщи майката, подала сигнала за размяната на бебетата в " Шейново ". Днес тя за първи път видя и прегърна рожбата си. Тази, която е родила.

Не желае да разкрива самоличността си, тъй като околните й още не знаят за кошмара, през който минава. Но тъкмо в 11:00 часа през днешния ден тя още веднъж се събра с щерка си. Точно 4 месеца след раждането й.

" За моите клиенти беше извънредно благополучен ден, те не са виждали детето си от 4 месеца ", сподели юристът на фамилията Стоян Стойков.

" Самата среща мина доста прочувствено, за първи път се срещнаха и майките, за първи път с изключение на бебетата, размениха и първите им биберони, шишета, храна, облекла. Визуално децата имат огромна разлика. Едното е с тъмна коса, другото със светла, едното е с тъмни очи, другото със сини очи ", сподели още юрист Стойков.

И в щастието на родителите обаче има място за горест.

" Добре се усещаме. Щастливи и в същото време тъжни, че въпреки всичко вземаме нашето биологично дете, нашата кръв, и даваме друго, което го обичаме като свое лично. Затова възприятията са смесени ", споделя майката.

Семейството има и друго дете.

" Не сме й споделили и няма да й кажем. Доколкото можем ще ги опазим до навършване на по-голяма възраст, с цел да могат да схващат, да разсъждават трезво. Защото това не е вест, която може да се сервира на едно дете и да не обърка ", сподели пострадалата жена.

Случаят е казус у нас. И е бил предизвикателство и от правна, и от житейска позиция, признава юрист Стойков.

" Сложна процедура, чисто правно да подпиша съглашение за предаване на жив човек е казус. Двете страни с документ скрепихме съглашението сред родителите, с което едното приема едното дете, като надлежно съпътстват снимков материал и здравната документи на децата ", изясни юристът.

Ако размяната не беше станала непринудено, въпросът щеше да бъде решен по правосъден път. С дълга и тромава процедура.

" Очаквахме в един миг това, когато се срещнах с юриста, обясних му какъв е нашият проект, помолих го да търсим да си спомагат, да минем по-бързо процедурата, бях решил и в съд да се срещнем. Много е значимо тези деца порастват, опознават околния свята и всеки един ден за тях беше съдбовен ", счита юристът.

За момента фамилията няма желание да съди болница " Шейново ". Те са декларирали своите искания за обезщетение.

" Ами то е редно. Грешките би трябвало да се санкционират ", сподели юристът.

Улеснение в тази ситуация е бил фактът, че всички документи са били изрядни и правилно попълнено. Грешката е била най-съществената допустимо - замяна на самите бебетата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР