Тя е красива, умна, чаровна, талантлива и е лекар -

...
Тя е красива, умна, чаровна, талантлива и е лекар -
Коментари Харесай

Красива и умна лекарка от София разказа за миналото си в книга

Тя е красива, интелигентна, чаровна, надарена и е доктор - хематолог. И има вяра в положителната идея.

Д-р Мария Георгиева показва довечера премиерно книгата си "Горчиви гроздови зърна " в салона на кино "Влайкова " в София.

Тя разказва с доста гений и пристрастеност деството си в родния Белоградчик.

Понякога има хора ангели. И тя е тъкмо подобен ангел за Даниел Маринов от Враца. След безразсъден случай 21-годишното момче остава с тежко увреждане на гръбнака. Той претърпява акцидент, до момента в който работи на морето в аквапарк. Претърпява случай на водната пързалка, лекарите избавят живота му, само че има строшен шиен прешлен и пресечен гръбначен мозък и води до цялостно обездвижване на четирите крайника.

И, тъй като Мария е в действителност ангел, тя има вяра, че може да му помогне и прави всичко за това. Така приходите от нейната книга ще са за Даниел Маринов, който също ще участва на премиерата довечера дружно с майка си Вергиния.

"Идеята за книгата породи преди към две години, до момента в който аз пътувах. Едно от многото ми пътувания сред София и Белоградчик, моя роден град. Автобусът минава през сърцето на Северозапада, безусловно, през извънредно запустели села.

И по този начин, наблюдавайки през прозореца на рейса гледките на открито, това непринудено провокира у мен детските ми мемоари за това необикновено детство, което съм прекарала в моя роден град, ваканциите на село и по този начин потегли концепцията - като роман, по-късно всеки един роман инспирира идващ роман и по този начин се появи книгата ", споделя в предаването "Хоризонт до обед " Мария Георгиева.



Всички герои и житейски обстановки в книгата са действителни

"Ако има известни грешки, които може би ще виждат хора, които са от нашия край, познават огромна част от героите, те се дължат на избледняване на паметта.

Това, което аз в действителност желая да бъде избегнато, е забравата с книгата. Искам всеки един, четейки книгата, проектирайки личните си детски мемоари върху моите и по този начин доста прочувствено преживявайки я, да знае първо от кое място е тръгнал. Въобще всяка една фамилна история тъкмо като моята заслужава да се носи във времето, заслужава да се предава от потомство на потомство.

Книгата е отдадена на децата ми, със заръката да помнят съзнателно ", споделя Мария Георгиева.

Д-р Мария Георгиева се е срещнала с Даниел Маринов от Враца през март, когато той е попаднал при нея като пациент.
"Това беше самото лъчение на Дани като човек - не просто неналичието на меланхолия, не просто неналичието на отрицателно лъчение от него. Напротив: той има едно вътрешно зарево като човек.

Всеки, който се запознае с него, той го усеща това вътрешно зарево. Една извънредно мощна връзка с живота. Знаете ли, той ни дава един необикновен житейски урок. Когато се срещнах с него, аз разбрах, че в действителност владея ужасно доста със здравето, което имам, с това, че мога заран да стана от леглото, да прегърна децата си, да отида на работа, да се разходя, да спортувам. Нещо, което, за жалост, не е допустимо за хора като Дани. Не единствено човешката покруса.



Това, че той е на 21 години и е прикрепен към инвалидната количка. Семейството на Дани се състои единствено от неговата майка, татко му е умрял преди случая. Майка му се грижи за него, тя не работи и става дума за един доста сериозен финансов недостиг в фамилията. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР