Тя е Елена Бинева. Един голям шампион само на 19

...
Тя е Елена Бинева. Един голям шампион само на 19
Коментари Харесай

Хубавата Елена – един голям шампион

Тя е Елена Бинева. Един огромен първенец единствено на 19 години. Световна вицешампионка, европейска шампионка на топки и въжета, международна шампионка на пет обръча. Носителка на десетки медали с ансамбъла по художествена гимнастика. Истински войник.
 Снимка 430920
Източник:

Елена стартира да тренира художествена гимнастика, когато е единствено на 3 годинки, в клуб " Левски Триадица " с треньор Мариана Памукова.

Тя за първи път попада в отбор девойки, когато е на 12 години. През 2013-а печели бронзов орден с девойките в многобоя на европейското състезание по художествена гимнастика във Виена. Треньор на тима е международната шампионка с ансамбъла от 1987 година Камелия Дунавска.

Най-големият триумф за Елена Бинева, преди да се причисли към отбор дами, е сребърният орден с тима на девойките от вторите юношески олимпийски игри в Нанджин, Китай.

За страдание спортната ѝ кариера завърши поради контузия.
 Снимка 430916
Източник:

Докато предходният отбор беше на Олимпийските игри в Рио, в България към този момент се готвеше нов състав. Бинева е в него от самото му начало. Тяхната първа спортна година е 2017.

Още в първото си съревнование девойките на Весела Димитрова демонстрираха, че са подготвени за огромни достижения. Дебютният им орден беше на Гран при Москва, когато те завоюваха сребърните оценки в многобоя.

Най-голямата фантазия на петорката на България, водена от Весела Димитрова и бронзовата медалистка от Рио Михаела Маевска, е олимпийската купа.
 Снимка 430912
Източник:

За жал Ели трябваше да се елементарни с фантазията си да стъпи на най-високото ходило в Токио.

Мнозина я назовават бижуто на тима. Тя има неповторимо лъчение, което приковава погледа на публиката и фотографите към нея. Невероятната сила, с която играеше на килима и методът, по който се раздаваше за тима, ще се помнят постоянно от почитателите на художествената гимнастика.
 Снимка 430909
Източник:

Неколкократно Елена сподели що за войник е. Преди Световната купа в София през 2018 тя получи травма на глезена, само че все пак игра. Игра и завоюва два златни и един бронзов орден.

Ден преди да заминат за Световната купа в Пезаро през 2017 година, Бинева чупи няколко костици на ръката. Никой не разбра, а тимът завоюва златен орден в многобоя и сребърен на пет обръча.

Този път обаче контузията е прекомерно сериозна. Този път към този момент би трябвало да постави края. Тя го прави типично в нейния жанр - с гордо вдигната глава.

Последното съревнование, в което взе присъединяване, беше международното състезание в София. Последното комбиниране, в което игра донесе международна купа на България! Тогава в последното ѝ придвижване на килима на лицето ѝ изгря голяма усмивка, описваща насладата от добре свършената работа.
 Снимка 430914
Източник:

Тя показа, че макар края на спортната ѝ кариера ще остане до тима.

" След цялостна пет месечна отмора и изцяло възобновяване ми бяха направени повторни проучвания, посредством които се откри, че подобрението е напълно минимално или толкоз безрезултатно, че казусът към момента е действителен и при възможен още един напън (който несъмнено е неминуем при един главен ансамблов играч в този спорт), следствията биха били непредотвратими...

Последваха дълги диалози с моите родители, с моите колежки от ансамбъла, с моите треньори и преподаватели, както и с президента на нашата федерация госпожа Илиана Раева.

След разглеждането на казуса от всички вероятни страни, ние всички взехме единомислещото решение, че е време да приключа спортната си кариера, в името на моето здраве, както и в името на триумфа на нашия народен отбор дами и в името на тяхната спокойна и съсредоточена подготовка, която им следва за Олимпийските Игри в Токио през 2020 година.

Бих желала да заявя на спортната общност и нашите многочислени почитатели, че преустановяването на спортната ми кариера не значи че напущам и загърбвам обичания си тим... НАПРОТИВ!!! Ансамбълът, както и целия колектив могат да разчитат на моите препоръки, опит, морална и прочувствена поддръжка, както и на наличието ми в залата през всеки един ден от техния подготвителен развой!

Олимпийските Игри в Токио през 2020 година са една обща фантазия, цел и упоритост, както за мен по този начин и за всяка една моя съотборничка, колежка и другарка и в случай че за тях моето наличие в залата и в всекидневието е значимо, то аз ще бъда до тях!!!... Ще не преставам да оказвам помощ, по този начин както съм го правила и до в този момент, по време на моя оздравителен интервал, като дам всичко от себе си да вървят целенасочено, по най-хубавият метод към реализирането на нашата обща фантазия - Олимпийските игри в Токио!

Като за завършък, бих желала да загатна, че съм замислила един доста трогателен план дружно със девойките, който се надяваме да въодушеви и да вдигне българския дух, както на екипа по този начин и на цялостната работа на БФХГ - Българска Федерация по Художествена Гимнастика.

Надявам се, че ще се реализира в най-скорошен период, за това очаквайте повече детайлности напълно скоро!

С доста обич и най-искренни пожелания, Елена! ", са думите ѝ, които от федерацията разгласиха на формалната си страница.
 Снимка 430915
Източник:
 Световна шампионка с ансамбъла приключва кариерата си
Световна шампионка с ансамбъла приключва кариерата си

Причината е травма
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР