Тя е една от най-известните и талантливи актриси на всички

...
Тя е една от най-известните и талантливи актриси на всички
Коментари Харесай

Бриджит Бардо на 84 г. Вижте как се промени през годините

Тя е една от най-известните и надарени актриси на всички времена. Нейното име се свързва освен с красивите й филми и актьорска заложба, само че и с редица благотворителни дела и отбрана правата на животните.

На днешната дата (28 септември) Бриджит Бардо навършва 84 години.

Миналата година иконата на френското кино бе удостоена със своя скулптура в курортния град Сен Тропе. Статуята е висока 2,5 м и бе открита точно на 83-я й рожден ден.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ СНИМКИ НА БРИДЖИТ БАРДО

Името на Бардо се свързва с това на френския курорт, откакто тя спомогна за неговото разпространение с кино лентата "И Бог сътвори дамата " от 1956 година лентата е снимана в Сен Тропе по времето, когато той е към момента бохемско рибарско селце.

Бардо приключва филмовата си кариера през 1973 година Тя се отдръпва в дома си в покрайнините на града. Отдава се на нова задача, която отстоява - животните. Нейната фондация даже взе участие в основаването на Парка за танцуващи мечки в Белица.
 Бриджит Бардо Бриджит Бардо
Бриджит Бардо написа писмо до котката на Лагерфелд

Професионалният път на Бардо стартира, когато е на 15 година Младата хубавица става лице на едно от най-големите френски списания за мода. Тя е видяна бързо от прочут кино режисьор – Роже Вардим.

Впечатлен, Вардим демонстрира списанието на Марк Алегре, различен известен режисьор и сценарист по това време.

Бриджит Бардо: Никога не се почувствах красива

Така младата Бриджит отива за първи път кастинг за филм на Алегре. Макар да получава ролята, продукцията по този начин и не излиза по кината.

Жената - това е облик, жанр и стандарт на живот за мъжете

Бардо не се отчайва, а се стимулира да продължи да търси изява за своя гений и хубост.



Интересни обстоятелства за кариерата на френската актриса.

Екранният дебют на Бриджит Бардо идва през 1952 година, когато е на 18 година Тя взе участие във кино лентата „ Луди за любовта “. Същата година, младата актриса се дами за Роже.

Между 1952-1956 година Бардо съумява да взе участие в цели 17 кино продукции. Актрисата получава огромно медийно внимание с появяването си на филмовия фестивал в Кан през 1953 година

Бързо се трансформира в един от секссимволите на XX в., паралелно с актрисите Мерилин Монро, София Лорен и Елизебет Тейлър.

След редица сполучливи филми, Бардо поставя завършек на кариерата си през 1973 година, с цел да се отдръпна елегантно.

"Дадох хубостта и младостта си на мъжете. Затова имам намерение да дам мъдростта и опита си на животните. "



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР