Тя добави, че ще проучи всички възможности за бъдещи двустранни

...
Тя добави, че ще проучи всички възможности за бъдещи двустранни
Коментари Харесай

Тереза Мей укрепва златната ера в отношенията с Китай

Тя добави, че ще изследва всички благоприятни условия за бъдещи двустранни търговски връзки.

Мей направи това изказване в Пекин, където беседва с китайския министър председател Ли Къцян в Двореца на народите.

"Сега е добър интервал да мислим за способи за подсилване на златната епоха в връзките сред Китай и Англия и на стратегическото партньорство сред Пекин и Лондон ", сподели Мей, представена от Франс прес.

Понятието "златна епоха в британско-китайските връзки " бе употребявано за първи път по време на първата аудиенция на китайския президент Си Цзинпин във Англия през 2015 година

Днес китайският министър председател Ли Къцян сподели, че се надява "тази ранна пролет в Китай да донесе нови плодове за китайско-британските връзки, които ще създадат още по-бляскава златната епоха на двустранните връзки ".

Мей, придружавана от брачна половинка си Филип Мей и от 50 ръководители на компании и организации, е на тридневна аудиенция в Китай. Тя беше към този момент в град Ухан в централната част на страната, преди да пристигна в Пекин.

Утре Мей ще се срещне с китайския президент Си Цзинпин, а в петък завършва визитата си с посещаване в Шанхай.

Делегацията, съпътстваща премиерката, е най-голямата, изпращана в миналото за публична аудиенция в чужбина през годините на ръководството на Мей, прецизираха от нейната канцелария.

Същевременно бе обявено, че английският министър председател е споделила, че Китай и Англия са се съгласили да вдигнат възбраната за импорт на английско говеждо в Китай след шест месеца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР