Тя бе разпоредена от областния управител Анатоли Станев и в

...
Тя бе разпоредена от областния управител Анатоли Станев и в
Коментари Харесай

Започна втора проверка на хидротехническите съоръжения в област Русе

Тя бе разпоредена от регионалния шеф Анатоли Станев и в нейния обсег влиза подробен обзор на техническото положение на 14-те язовира на територията на района, хвостохранилищата, както и положението на отводнителните дерета, защитните насипи и речните кревати на реките.

За задачата е образувана междуведомствена комисия от седем профилирани държавни институции, както и от представители на общините и Областната администрация. Резултатите от актуалната инспекция се чака да станат ясни до края на месеца.

„ Не чакам нарушавания, само че задачата на инспекцията е най-много ориентирана към набелязване на спомагателни ограничения за повишение сигурността и надеждната употреба на тези уреди “, разяснява Станев.

Според последната инспекция, осъществена през април тази година, чийто резултати бяха оповестени през май, всички язовири в Русенско са в положително експлоатационно положение и не е било установено построяването на противозаконни градежи и уреди, които да затрудняват естественото им действие. Колкото до речните корита, то на избрани места дигите са били обрасли с дървесна и храстовидна растителност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР