Twitter възстанови достъпа на журналистите, които бяха блокирани вчера. Собственикът

...
Twitter възстанови достъпа на журналистите, които бяха блокирани вчера. Собственикът
Коментари Харесай

Twitter възстанови достъпа на блокираните журналисти

Twitter възвърне достъпа на публицистите, които бяха блокирани през вчерашния ден. Собственикът на обществената мрежа Илон Мъск уточни като причина за възобновения достъп резултата от гласоподаване в Тwitter.

 

В анкета потребителите споделиха, че правата на публицистите би трябвало да бъдат върнати. Спирането на профилите им провокира доста рецензии. Дори Организация на обединените нации и Европейския съюз взеха отношение, като осъдиха ограничението на достъпа и го рекоха " своеволно ".
 
Илон Мъск сподели, че публицистите са били глобени, тъй като разпространявали информация къде се намира частния му аероплан. Но тази информация е публично налична и се популяризира от хиляди консуматори. Мъск беше подложен на критика, че в действителност е лимитирал публицисти и медии, които пишат отрицателно за него или Тwitter.

 

" Много сме обезпокоени от самоволното прекъсване на профили на публицисти, което видяхме в Тwitter. Гласовете на медиите не би трябвало да бъдат заглушавани, изключително на платформа, която изповядва независимост на словото. От наша позиция, подобен ход слага рисков казус в миг, в който публицистите по целия свят се сблъскват с цензура, физически закани и даже по-лошо ", сподели Стефан Дюжарик, представител на генералния секретар на Организация на обединените нации.

 

Източник Нова телевизия
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР