Twitter възнамерява да премахне десетки милиони подозрителни акаунти, които може

Twitter възнамерява да премахне десетки милиони подозрителни акаунти, които може ...

Twitter отново на война с милиони акаунти.

Twitter възнамерява да премахне десетки милиони подозрителни акаунти, които може да са създадени за разпространението на фалшива информация, съобщава вестник The New York Times, предаде БГНЕС.
Много потребители на Twitter специално увеличават броя на своите последователи с помощта на ботове, за да повишат популярността и престижа на своя микроблог. Това разширява тяхното влияние в интернет пространството и може да им донесе печалби от реклама. Тези автоматично създавани акаунти се продават за пари.
Twitter обяви война на фалшивите последователи и още от четвъртък смята да започне мащабна кампания за тяхното премахване. Социалната мрежа не е посочила точния брой на акаунтите, но по данни на The New York Times става дума за "десетки милиони". Така общият брой на акаунтите може да се свие с 6%.
"Не желаем да тласкаме потребителите към покупката на фалшиви акаунти за изкуствено увеличаване на броя на последователите, защото това не е точния критерий за нечие влияние в света или в платформата", заяви вицепрезидентът на Twitter Дел Харви.

Източник: actualno.com