Twitter възнамерява да премахне десетки милиони подозрителни акаунти, които може

...
Twitter възнамерява да премахне десетки милиони подозрителни акаунти, които може
Коментари Харесай

Twitter отново на война с милиони акаунти

Twitter има намерение да отстрани десетки милиони подозрителни сметки, които може да са основани за разпространяването на подправена информация, оповестява вестник The New York Times, съобщи БГНЕС.
Много консуматори на Twitter особено усилват броя на своите почитатели благодарение на ботове, с цел да покачат известността и престижа на своя микроблог. Това уголемява тяхното въздействие в интернет пространството и може да им донесе облаги от реклама. Тези автоматизирано създавани сметки се продават за пари.
Twitter разгласи война на подправените почитатели и още от четвъртък счита да стартира огромна акция за тяхното унищожаване. Социалната мрежа не е показала точния брой на сметките, само че по данни на The New York Times става дума за " десетки милиони ". Така общият брой на сметките може да се свие с 6%.
" Не желаем да тласкаме потребителите към покупката на подправени сметки за изкуствено увеличение на броя на почитателите, тъй като това не е точния аршин за нечие въздействие в света или в платформата ", съобщи вицепрезидентът на Twitter Дел Харви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР