Twitter ще маркира с предупреждение, а в някои случаи и

...
Twitter ще маркира с предупреждение, а в някои случаи и
Коментари Харесай

Край с фотошопа в социалните мрежи заради нови правила!

Twitter ще маркира с предизвестие, а в някои случаи и ще отстранява подправени или манипулирани фотоси, аудио и видео записи, които имат за цел да подведат хората, оповестяват осведомителните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Компанията разгласи във вторник, че с новите правила се не разрешава шерването на изкуствено или манипулирано наличие, което има възможност да аргументи вреди. Съдържание, което е манипулирано, само че не е наложително нездравословно, може да бъде маркирано единствено сигнален надпис.

Съгласно новите правила, които ще влязат в действие от 5 март, забавеното видео, в което председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси наподобява, че не е в положение да приказва, може да получи сигнален надпис, в случай че някой реши да го показа.

Facebook към този момент разгласи, че ще маркира видеото с Пелоси като "фалшиво ", само че няма да го смъкна от платформата.

Google, Фейсбук, Twitter и други софтуерни компании са под засилен напън да попречат на възможна интервенция по отношение на президентските избори в Съединени американски щати тази година, откакто бяха манипулирани преди четири години от свързани с Русия лица.

Социалните мрежи са под напън да се оправят със опасността от по този начин наречените "дийпфейк " (deepfake) изявления, при които е употребен изкуствен интелект за основаване на суперреални, само че подправени видеа, при които някой наподобява, че прави или споделя нещо, което не е направил или споделил.

В понеделник Youtube избистри позицията си по отношение на политическата операция, като акцентира, че не разрешава манипулирани видеа, свързани с избори. Фейсбук също усилва напъните в тази посока.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР