Twitter може да се превърне в платена услуга за компании

...
Twitter може да се превърне в платена услуга за компании
Коментари Харесай

Илон Мъск иска Twitter да стане платен

Twitter може да се трансформира в платена услуга за компании и държавни организации. Предприемачът Илон Мъск, който купи едноименната компания, разгласи това на страницата си в гореспоменатата обществена мрежа.

" Twitter постоянно ще бъде безвъзмезден за елементарните консуматори, само че е допустимо да се заплаща такса за комерсиалните или държавните консуматори ", се споделя в обявата.

След няколко години Twitter може още веднъж да стане обществен, тъй че акциите му да могат да се купуват свободно на фондовата борса, заяви The Wall Street Journal.

Предприемачът Илон Мъск, който сега придобива компанията, притежаваща едноименната обществена мрежа, е декларирал пред евентуалните вложители, че възнамерява първично обществено предложение три години след приключването на договорката.

По-рано Мъск разгласи желанието си да трансформира Twitter от обществена компания в непублична, след което акциите ѝ ще могат да се продават или разменят единствено на частни начала или извънборсово.

Ръководството на Twitter разгласи на 25 април, че американският бизнесмен ще закупи компанията за 44 милиарда $. Според Комисията по скъпи бумаги и тържища, в случай че милиардерът реши да приключи съглашението, ще би трябвало да заплати на Twitter санкция в размер на 1 милиарда $. Ако Twitter инициира раздялата, Мъск ще бъде обезщетен. Крайната дата на привършване на договорката е 24 октомври 2022 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР