Twitter е изтрила над 10 хил. автоматизирани акаунта, които публикуват

Twitter е изтрила над 10 хил. автоматизирани акаунта, които публикуват ...

Twitter изтри над 10 хил. акаунта, опитващи да повлияят на изборите в САЩ.


Twitter е изтрила над 10 хил. автоматизирани акаунта, които публикуват съобщения, каращи хората да не гласуват на изборите в САЩ във вторник, и се представят за демократи. Мерките са предприети, след като от партията са забелязали заблуждаващите публикации в социалната мрежа, предава Ройтерс.

“Предприехме действия по съответните акаунти и дейности в Twitter”, коментира говорителка на компанията в имейл. Всичко това се е случило в края на септември и началото на октомври.

Според трима източници, запознати с проблема на демократите, Twitter е премахнала над 10 хил. профила от своята платформа. Броят е скромен, като се има предвид, че Twitter вече е изтрила милиони акаунти, които определи като отговорни за изпращането на дезинформация преди изборите за президент на САЩ през 2016 г.Още по тематаЗначителният ръст на приходите от реклами подкрепи резултатите на TwitterСлед публикации на манга Twitter блокира акаунта на МъскИрландският регулатор погна и Twitter

Въпреки това сегашните мерки представляват победа за кампанията на демократите. От организацията, която се занимава с предизборната кампания, тази година предприеха действия, за да отговорят на разпространението на милиони акаунти в Twitter и други социални мрежи, които изпращаха негативна или фалшива информация за Хилари Клинтън и други кандидати от партията, твърдят трима източници, запознати с въпроса.

Въпреки че разпространението на кампаниите за дезинформация е сравнително скромно преди изборите на 6 ноември, демократите се надяват, че подобни операции ще им помогнат да реагират бързо, ако в близките дни има проблеми с подобни послания.

Сред туитовете има такива, които обезкуражават демократично настроените мъже  да дадат вота си, твърдят двама от източниците.

Според трима души, пожелали анонимност, от партията са разработили собствена система за идентифициране и съобщаване за злонамерени автоматизирани профили в социалните мрежи.
 

Източник: investor.bg