Twitter ботовете имат нужда само от 10 секунди за да

...
Twitter ботовете имат нужда само от 10 секунди за да
Коментари Харесай

Изследване: в Twitter фалшивите новини се разпространяват 6 пъти по бързо от истинските

Twitter ботовете имат потребност единствено от 10 секунди с цел да разпространят новата информация в уеб пространството. Това е изводът от пълноценното проучване на законите за разбиране на информацията, изработен от учените от университета в Индиана. Основаната задача на това проучване е да се разбере, за какво подправените вести по този начин бързо обгръщат осведомителното пространство.

Ефектът на по-бързото разпространение на подправените вести е тестван посредством разпространяване на туитовете, които по някакъв метод са свързани с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Анализирани са 14 милиона туита, оповестени в продължение на една година – от пролетта на 2016 до пролетта на 2017 година.

Експертите обявиха, че на ботовете са нужни приблизително 10 секунди, с цел да разпространят известията. Тези ботове са не повече от 6% от аудиторията, само че основават една трета от осведомителния декор. Но основното е, че точно този декор или вълна от сходни известия, карат действителните консуматори да ги възприемат като почтени за внимание и като достоверни – това е специфичност на човешката душeвност. Но по-важното е, че хората способстват за разпространението на подправените вести, а не ботовете.

До същите заключения стигнаха и откривателите от MIT, които изучиха този резултат само че при по-големи мащаби Изследвани са 126 000 известия на друга тема, оповестени от 3 милиона консуматори от 2007 до 2017 година.

И двете проучвания демонстрират необикновеното свойство на обществените мрежи: подправените вести се популяризират 6 пъти по-бързо от достоверните . Основната причина е, че те носят нова, необикновена и любопитна информация, като не е значимо от коя сфера.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР