Твоят град, твоят глас, твоят вот“. Избори от дивана на

...
Твоят град, твоят глас, твоят вот“. Избори от дивана на
Коментари Харесай

Проблемите на града – спирка „Несебър“: Разговори от дивана на Euronews Bulgaria преди местния вот

„ Твоят град, твоят глас, твоят избор “. Избори от дивана на Евронюз България - спирка Несебър. Вече дадохме думата на гласоподавателите в морския град, а в този момент е ред на претендентите и техните хрумвания за разрешаване на проблемите на града. Екипът на Euronews Bulgaria насочи покана към всички кандидати за кметския стол в Несебър, само че единствено двама от тях се престрашиха да седнат на предизборния диван с Георги Карамфилов.

 

Какви ограничения ще вземете, с цел да удължите туристическия сезон в Несебър?

Кръстьо Пеев - претендент за кмет на Несебър от Политическа партия „ Сбор “:

Трябва да се приложат новаторските практики от Западна Европа, а точно развиването на културен и събитиен туризъм. Общината би трябвало да развие и влага в календар, чиято цел да бъде всеки уикенд след празника на града на 15 август да има по едно събитие от петък до неделя, което да приканва хората да идват.

Звезделина Каравелова - претендент за кмет на Несебър от Политическа партия „ Възраждане “:

Когато пристигнах в Несебър преди 14 години, хората приказваха, че сезонът е почнал да запада в последните 5 години. Тоест, приказваме за интервал от 20 години. Тогава интензивният сезон беше към 60 дни, а в този момент бих споделила, че е даже под 40 дни, за разлика от общини като Поморие и Созопол, където е относително по-дълъг. Трябва да се обърне внимание на реклама, обвързвана със Стария град. Парадоксално е по време на летния сезон на територията на община Несебър, в това число в Слънчев бряг, да имаме всекидневно към 200-300 000 хиляди туристи, а те да не знаят какво благосъстояние има в Стария град. Трябва да се обърне повече внимание и на балнеотуризма.

 

Какви са решенията на претендентите по отношение на проблемите с инфраструктурата, презастрояването, отделянето на Обзор от общината и други въпроси, които вълнуват жителите на морския град – вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР