Творците от Народния театър Иван Вазов“ спечелиха най-много отличия -

...
Творците от Народния театър Иван Вазов“ спечелиха най-много отличия -
Коментари Харесай

След нощта на Аскеер - Ана Пападопулу и Александър Хаджиангелов

Творците от Народния спектакъл " Иван Вазов “ завоюваха най-вече оценки - шест, на снощната гала по връчването на театралните награди " Аскеер ".

Тазгодишната премия за основна женска роля получи актрисата Мария Стефанова за играта си в постановката " Три високи дами " от Едуард Олби на Стефан Спасов.

Една от най-номинираните постановки на премиите от репертоара на Народния спектакъл неслучайно беше и пиесата " Лисичета ". Това изясни в предаването ни " Преди всички " актрисата Ана Пападопулу , която получи " Аскеер " за ролята си на Бърди в постановката от Лилиан Хелман на режисьора Бина Харалампиева.

„ Четири номинации имахме. Аз взех за поддържаща женска роля. За мен е такова наслаждение, когато отида за играем „ Лисичета “ - бутиково представление… За мен е доста огромно наслаждение, когато нещата се вършат на равнище, без взаимни отстъпки. Тук нямаше взаимни отстъпки в нито един аспект на спектакъла. Бяхме един доста обединен екип и им благодаря на всички сътрудници, с които изживяхме едно прелестно нещо “.

Ана Пападопулу описа още върху какво работи сега и какви нови провокации стоят преди нея.

„ Репетираме пиесата на Ибсен „ Дивата патица “, с режисьор Крис Шарков. Премиерата ще бъде октомври месец. Предстои ми септември месец едно предстоящо от мен турне с програмата на Максим Ешкенази „ Фортисимо фест “. Ще имаме концерти в провинцията, в София също по този начин. Това е неща, което очаквам с неспокойствие “.

Театралният сезон беше с доста хубави и качествени постановки, счита Александър Хаджиангелов, който също беше номиниран за поддържаща мъжка роля. Не съумя да вземе „ Аскеер “ тази година, само че е притежател на влиятелната премия за 2016 година за изгряваща звезда.

„ Малко скърбя, премия постоянно е прелестно да получиш, само че в тази ситуация някак си номинацията е безусловно задоволителна. След изгряващата звезда, в този момент съм с всички сътрудници, които съм гледал години наред по театрите, в този момент наедно с тях играя, и това ми е задоволително “.

Според Хаджиангелов би трябвало да се даде опция на младите актьори да се изявяват.

Според статистиката обаче актьорите у нас са прекалено много за страната ни и те не могат да се осъществят.

„ Ужасяваща статистика. На три години излизат към 600 артисти, а режисьорите са към 90. Прекалено дребна е страната за такова количество артисти и режисьори. Няма къде да се осъществят тези младежи “, сподели Пападопулу.

В звуковия файл можете да чуете изявление на Таня Величкова с Ана Пападопулу и Александър Хаджиангелов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР