Творци от пленера по живопис "Старият Перник" са представили картините

...
Творци от пленера по живопис "Старият Перник" са представили картините
Коментари Харесай

Изложба показва стария Перник

Творци от пленера по живопис "Старият Перник " са показали картините си в изложба "Атриум " на регионалната администрация, оповестява Българска телеграфна агенция.

Инициативата е на читалище "Нови хоризонти - 2009 година " и се осъществя с партньорството на "Топлофикация - Перник " АД.

С експозицията се означават три празнични мотива - идният Ден на Перник и 90 години от оповестяването му за град, както и 10 години от основаването на читалището.

"Изложбата показва емблематични места,оформили и дали подтик в развиването на Перник като административен, обществен, икономически, креативен и промишлен център ", е споделила регионалният шеф Ирена Соколова.

Сред платната могат да се видят пейзажи от природата, градската част, паметни здания като храма "Св. Иван Рилски ", несъществуващите към този момент хали, разширението на минния басейн и развиването на минната и металургичната индустрия, архитектурните и пространствени знаци и здания, трансформирали се в неповторими монументи на културата. В пленера са взели участие художниците Даря и Сашо Евтимови, Румен Тошев, Росен Сергиев, Малин Петров и Борис Кацов. Произведенията им са знак на горделивост и дълбока символика, е показала също Соколова. Експозицията може да бъде забелязана до 31 октомври.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР