Творци от Бургас ще покажат свои произведения в Народното събрание.

...
Творци от Бургас ще покажат свои произведения в Народното събрание.
Коментари Харесай

Скулптури и снимки на бургаски автори могат да се видят на изложба в парламента

Творци от Бургас ще покажат свои творби в Народното събрание. Това е шестото издание на самодейността „ Културен Бургас в Народното събрание “. Последното е коридорите беше експонирана фотоизложбата на Тодор Ставрев отдадена на Световния ден на водата.
Новата демонстрация е на 20 ноември 11.30 часа в Клуба на народния представител . Там ще бъдат показани творбите на статуи, които живеят в Бургас и фотоизложба на пластики от градска среда. Събитието е отдадено на Никулден - празникът на града . На откриването ще участва огромна част от създателите, измежду които и ръководителят на Дружеството на бургаските художници Добрин Вътев. Елена Фотева е създател на фотоизложбата на пластики. В нея са включени някои от емблемите на града като „ Грамофона “, „ Четящия човек “ и други, а дизайнът е на Детелина Минева.
„ За повторно, след писатели и поети, каним цяла креативна общественост. Освен това желаеме да покажем една позитивна процедура, наложена в Бургас – основаване на неповторими кътчета посредством пластики и съоръжения “, изяснява депутатът Диана Саватева.
Досега в коридорите на Народното събрание са били изложени картини на Йордан Маринов, Георги Баев, Живко Иванов, Георги Андонов. Провеждани са базари с книги на бургаски създатели. В Народното събрание в границите на самодейността „ Културен Бургас “ са гостували ученици на НУМСИ " Проф. Панчо Владигеров " и групировка " Нестинарче ".
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР