Творческо ателие към програмата за рехабилитация на зависими „Солидарност дава

...
Творческо ателие към програмата за рехабилитация на зависими „Солидарност дава
Коментари Харесай

Творческо ателие дава шанс на зависими млади хора да развият фотографските си умения

Творческо ателие към програмата за рехабилитация на подвластни „ Солидарност " дава късмет на младежи да развият фотографски умения. Целта на „ ФотоФози " е да помогне на хората, които са били подвластни, в тяхното себеизразяване и обществено включване. Два пъти месечно професионални фотографи образоват участниците в програмата във фотографското изкуство. Обученията включват теоретични познания, техники и снимане на фрагменти в естествена среда.

Създаването на фотографското ателие се заражда преди 2 години от концепция на участниците в програмата. От тогава досега са проведени две благотворителни фотографски изложения. Първата е проведена през 2016 година под мотото „ 26 стъпки в моята посока " и е отдадена на Международния ден за битка за злоупотребата и противозаконния трафик на опиати. Втората галерия става факт през предходната година и носи името „ Помогни ни да пораснем ".

През 2018 година участниците в ателието ще провеждат две нови фотографски изложения през юни и октомври, отдадени на 15-годишния празник на стратегия „ Солидарност " и десетата годишнина от откриването на Националната осведомителна линия за опиатите, алкохола и хазарта. Тазгодишните събития ще носят името „ Фокус вътре ", а средствата от продажбата на фотосите ще бъдат употребявани за финансиране на ателието - закупуване на фотографска техника и аксесоари, както и за образуване на бъдещи изложения.

Фотографско-творческо ателие „ ФотоФози " и стратегия „ Солидарност " са част от съдружие „ Факрита България ". Към Сдружението действат още две структури за помощ на подвластни - Националната осведомителна линия за опиатите, алкохола и
хазарта и Къща „ Посока ".

Основната активност на Сдружението е рехабилитация и ресоциализация на подвластни към опиати, алкохол и
хазарт. Програмата, която действа като дневна лечебна общественост, е основана през 2003 година и в нея работят психолози с огромен опит във възобновяване от зависимости.

За 15 години програмата е предоставила услуги на към 3 000 души. Само за 2017 година екипът на рехабилитационната стратегия е работил с 221 души. За същата година екипът на Националната осведомителна линия за опиатите, алкохола и
хазарта е дал поддръжка и съвещания на над 900 души. Ниско праговият център Къща „ Посока ", целящ повишение качеството на живот е обслужил над 120 души, които не са взели решение дали да се включат в лекуване.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР