Творческите съюзи се обединиха в отворено писмо до министър-председателя Бойко

...
Творческите съюзи се обединиха в отворено писмо до министър-председателя Бойко
Коментари Харесай

Българските творци искат повече пари за култура в държавния бюджет

Творческите съюзи се сплотиха в отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов по отношение на следствията от епидемията от ковид. Инициативата е на Съюза на българските кино дейци.

Артистите се обърнаха с апел към премиера за нарастване на средствата за просвета в държавния бюджет, за предприемане на незабавни ограничения за поддръжка на създателите и организациите, настоящи в областта на културата, в този извънредно сложен за общността миг.

Те оферират в незабавен порядък да бъде осъществена оценка на отрицателните резултати върху културния бранш в следствие от рецесията. Също по този начин упорстват да бъде направен проект за деяние, предусещащ ограничения, обхващащи интервали от три, шест и дванадесет месеца, за ограничение на вредите и оказване на поддръжка на културните и креативните промишлености, които към този момент се сблъскват със усложнения.

"Крайно налага се при актуализацията на бюджета освен да не се позволява редуциране на разноските за просвета, само че да бъде планувано увеличение на средствата за Министерството на културата за сметка на други пера от бюджета, включително посредством преструктуриране и пренасочване на средства от европейските оперативни стратегии ", акцентират от креативните съюзи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР