Творчески съвет към кмета, който да вдъхновява, подкрепя, но и

...
Творчески съвет към кмета, който да вдъхновява, подкрепя, но и
Коментари Харесай

Манолова: Творчески съвет да възпира кмета, когато идеите му са в конфликт с естетиката

Творчески съвет към кмета, който " да въодушевява, поддържа, само че и възпира кмета, когато неговите хрумвания и обсег са в спор с естетиката ". Създаването му даде обещание претендентът за кмет на София Мая Манолова при среща с интелектуалци и хора на изкуството.

Сред участниците и присъстващите в полемиката бяха проф. Велислав Минеков, проф. Валентин Старчев, акад. Крум Дамянов, проф. Андрей Пантев, публицистите Лили Маринкова и Виза Недялкова, ръководителят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов, ръководителят на Съюза на колекционерите в България, проф. Валери Стефанов, режисьорът Борис Панкин, композиторът – проф. Георги Костов, джаз-изпълнителят Васил Петров, режисьорът и операторът на кино лентата, притежател на голям брой интернационалните награди " Ага " – Милко Лазаров и Калоян Божилов.

" Състезанието за София се оказа доста по-тежко, мъчно и подмолно, в сравнение с си представях. Промяната е нужна на жителите ", разяснява още Манолова.

В последните дни тя се оплака, че шатрата до НДК, в която се намира щабът ѝ, беше срязана, а няколко от разрезите минаваха през нейния лик. След това алармира, че незнайни хора лепяли пропагандни материали от нейно име по колите на хората.

Разкъсването на портрета на Манолова беше несъмнено като " шаманизъм " от скулптора проф. Велислав Минеков. " Късането на портрет не значи заличаване на личността. Следващия път се надявам да приготвят кукла и да я бодат с игли ", съобщи още той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР