Творческа работилница за ситопечат под името Въпрос навреме“ се провежда

...
Творческа работилница за ситопечат под името Въпрос навреме“ се провежда
Коментари Харесай

Творческа работилница за ситопечат задава въпроси към габровци

Творческа работилница за ситопечат под името „ Въпрос в точния момент “ се организира в Габрово от 21 до 26 юни.

Домакин е локалното дизайнерско студио „ НоПойнт Ателие “ ().

По време на самодейността четирима български образни създатели ще изработят и отпечатат над 200 плаката на обществена тема. Те ще зададат към габровската аудитория значими въпроси от дневния публичен ред.

В работилницата вземат участие Денислав Големанов, Костадин Кокаланов, Захари Димитров и Албена Лимони. С тях ще работи и създателят на „ НоПойнт Ателие “ – габровецът Мирослав Живков (Джингиби), който се занимава с ризография и ръчен ситопечат. Неговото ателие в село Баланите дава пространство за работа и изпробване с творби на изкуството.

Проектът „ Въпрос в точния момент “ се съфинансира от стратегия „ Култура “ 2022 на Община Габрово. Изработените плакати ще бъдат експонирани в квартал „ Шести сектор “ по фасадите на определени здания, както и на няколко витрини.

Официалното показване на резултатите от плана ще се състои в събота – 25 юни 2022 година, от 18:00 часа пред Туристическия информативен център на ул. „ Опълченска “ № 11. Събитието е отворено за медии, жители и всички, проявяващи интерес.

Събитието е част от самодейността „ 10 дни просвета в „ Шести сектор “, която се провежда от Община Габрово и „ Студио Комплект “ – София в границите на европейския план.

Следете настояща информация на и на.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР