TVNИдва топъл и слънчев септември, показва прогнозата на синоптиците от

...
TVNИдва топъл и слънчев септември, показва прогнозата на синоптиците от
Коментари Харесай

Идва топъл и слънчев септември

TVN

Идва топъл и безоблачен септември, демонстрира прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Деветия месец от годината ще започ30не със слънчево и горещо време. През първите няколко дни от първото десетдневие ще е най-вече слънчево и в по-голямата част от страната горещо с оптимални температури сред 31° и 36 градуса. Към средата на първото десетдневие от северозапад на югоизток ще премине едва изразено атмосферно разстройване и на обособени места ще превали временен дъжд.

През втората половина от интервала температурите релативно ще се намалят, само че още веднъж ще са по-високи от нормалните. Ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. В края на десетдневието облачността ще се усили и тук-там ще превали дъжд.

През множеството дни от второто десетдневие температурите ще бъдат близки до нормалните за месеца, а времето ще е умерено и най-вече слънчево. Вероятност за атмосферни разстройства с валежи има към 14-15-и и към 18-и септември, когато и температурите релативно ще се намалят.

През третото десетдневие температурите постепенно ще се намаляват. През множеството дни от интервала ще е релативно изсъхнало и умерено. Вероятност за прекосяване на атмосферни разстройства с превалявания има към 22-и, 26-и и в края на месеца.

Тази година през септември се чака междинните месечни температури да бъдат към и над нормата, която за равнините е сред 18° и 21°, за високите полета – сред 15° и 17°, а за планините – сред 3° и 8°. Най-високите температури през септември ще бъдат сред 31° и 36°, а най-ниските – сред 2° и 7°.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР