TVNЧетири ваканции с обща продължителност 30 дни предвижда Министерството на

...
TVNЧетири ваканции с обща продължителност 30 дни предвижда Министерството на
Коментари Харесай

Предлагат четири ваканции през учебната 2019-2020 г.

TVN

Четири ваканции с обща дълготрайност 30 дни планува Министерството на образованието и науката през образователната 2019-2020 година

Това излиза наяве от план на график на образователното време през идната образователна година, който министерството предлага за публично разискване.

Планира се есенната почивка да е от 1 до 3 ноември 2019 година, а коледната да продължи 16 дни – от 21 декември 2019 година до 5 януари 2020 година в това число. Денят 5 февруари ще е неучебен, преди да стартира вторият период на 6 февруари. От 11 до 20 април ще е пролетната почивка за учениците от първи до единадесети клас, а от 16 до 20 април няма да учат дванадесетокласниците, които ще завършат на 14 май.

От плана излиза наяве, че на 29 май би трябвало да завърши образователната година за децата от първи до трети клас, на 16 юни – за учениците от четвърти до шести клас.

Предвижда се до 30 юни да посещават учебно заведение учениците в паралелки в спортните учебни заведения, както и всички възпитаници от 7 до 11 клас.

Държавните зрелостни изпити са планувани за 20 май 2020 година – по български език и литература, и на 22 май – втори изпит.

Предлага се на 9 юни 2020 година да се организира Национално външно оценяване (НВО) по български език и литература за седми и десети клас. НВО по математика за тях може да е на 11 юни.

За Външното оценяване за четвъртокласниците плануваните дати са 27 и 29 май. То ще бъде по български език и математика. Обучението по новите образователни стратегии по тези предмети разрешава оценка на функционалната просветеност на учениците посредством тези два предмета и по тази причина отпадат изпитите “Човекът и природата ” и “Човекът и общество ”.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР