tvn.bgПоловин България вече е в плен на грипа, показват данните

...
tvn.bgПоловин България вече е в плен на грипа, показват данните
Коментари Харесай

Половин България в плен на грипа

tvn.bg

Половин България към този момент е в плен на грипа, демонстрират данните на здравното министерство. Грипна зараза е оповестена в 16 от 28-те области на страната.

Последните области, в която към този момент е оповестена грипна зараза са Кърджали и Видин. Учебните занятия там са прекъснати от 24 януари до 30 януари в това число. От министерството на образованието и науката оповестиха, че образователните занятия се прекратени в над 900 учебни заведения.



До второ разпореждане се преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите интервенции и провеждането на профилактични имунизации във всички области с оповестена грипна зараза, оповестиха от здравното министерство.

Във връзка със запазващото се епидемиологично равнище на заболеваемост образователните занятия в учебните заведения на територията на област Пазарджик се преустановяват за още 2 дни – до 25.01.2019 година в това число. В Сливен и Хасково децата няма да учат до понеделник в това число. В Перник ваканцията на учениците се удължава до петък, когато са на учебно заведение.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР