Тверският държавен университет, Руска федерация, тържествено отбеляза 100-годишнината от основаването

...
Тверският държавен университет, Руска федерация, тържествено отбеляза 100-годишнината от основаването
Коментари Харесай

Ректорът на Тверския университет е новия носител на Почетния знак на Ректора на ВТУ

Тверският държавен университет, Руска федерация, тържествено означи 100-годишнината от основаването на Тверския училищен институт, който по-късно прераства в Тверски държавен университет.

На събранието, което се организира в залата на Тверската филхармония, участваха доста публични лица от региона и града, преподаватели, студенти и други Участие в тържествата по случай бележитата годишнина взе и делегация от Великотърновския университет, която включваше чл.-кор. Стоян Буров – зам.-ректор, проф. Милко Палангурски – шеф на дирекция „ Научноизследователска и художественотворческа активност “, и други

На събранието беше огласено приветствието от името на Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “ до колектива на университета сътрудник, а изпълняващата длъжността ректор проф. лекар на филологическите науки Людмила Николаевна Скаковска беше наградена с почетния знак на ректора на Великотърновския университет проф. доктор Христо Бонджолов.

Проф. Людмила Н. Скаковска, която е почетен професор на Великотърновския университет, има извънреден принос за развиването на двустранните ни връзки още през цялото време на подписване на контракта за съдействие.

По нейна самодейност всяка образователна година в Тверския държавен университет по един учебен срок се преподава български език с преподавател от Велико Търново, издава се годишник с научни изявления на създатели от Твер и Велико Търново, обменят се студенти и преподаватели.

Тя е основател за построяването на монумент на светите братя Кирил и Методий до Филологическия факултет на Тверския държавен университет и на университетските тържества по случай 24 май, включващи всяка година събрания, конференции, вечери, отдадени на България, шествия и манифестации на студенти, преподаватели и жители на гр. Твер, на които се развява и българското знаме.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР