ТВЕЛ и Арменската АЕЦ („Айкакан атомайин електракаян“) подписаха договорни документи

...
ТВЕЛ и Арменската АЕЦ („Айкакан атомайин електракаян“) подписаха договорни документи
Коментари Харесай

Горивната компания на „Росатом“ – ТВЕЛ, ще допълни резерва от ядрено гориво за Арменската АЕЦ


ТВЕЛ и Арменската АЕЦ („ Айкакан атомайин електракаян “) подписаха договорни документи за доставка на нуклеарно гориво за интервала 2019-2020 година На базата на предходни документи, парафирани през 2017 година, в централата бе образуван запас от нуклеарно гориво.

„ Последните допълнения към базовия контракт разрешават освен да се подсигуряват потребностите от свежо нуклеарно гориво за Арменската АЕЦ, само че и да се добави запасът на площадката на централата, което покачва надеждното застраховане на гориво за реактора. Горивната компания ТВЕЛ обичайно предлага на арменските сътрудници комфортни условия за доставки на нуклеарно гориво. В това число включваме настоящите действия по удължение на периода на употреба на енергоблока, които краткотрайно лимитират производството на електрическа енергия “, означи старши вицепрезидентът по търговия и интернационален бизнес на ТВЕЛ Олег Григориев.

Базовият горивен контракт сред ТВЕЛ и Арменската АЕЦ е до края на периода на употреба на Втори енергоблок, като включва и удължение на виталния му цикъл. За единствения в Армения атомен енергоблок с открита мощ от 407,5 мегавата се доставя виброустойчиво гориво за реактор ВВЕР-440, създадено от Машиностроителен цех в гр. Електростал.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР