Твърдият подход на Франция към Великобритания заради Брекзит не се

...
Твърдият подход на Франция към Великобритания заради Брекзит не се
Коментари Харесай

The Daily Express: Еманюел Макрон е изолиран по отношение на Брекзит

Твърдият метод на Франция към Англия поради Брекзит не се споделя от други страни-членки на Европейския съюз, на които от ден на ден писва от държанието на Париж към договарянията, разкрива посланик от Европейски Съюз, до момента в който напрежението в Блока нараства, написа английският евроскептичен ежедневник The Daily Express.

Правителството на френския президент Еманюел Макрон се трансформира в най-яростния съперник на Лондон в границите на Европейски Съюз, откакто непрекъснато постанова несъгласие върху английските оферти за съглашение за Брекзит. В интерес на истината Париж беше най-критичен към „ белия лист “ на английския министър председател Тереза Мей, който показа мек вид на Брекзит, предстоящ да задоволи Европейски Съюз. Но този корав метод, ориентиран към задушаването на бизнесите и пазарите на Острова, оставя Франция „ изолирана “ измежду 27-те страни-членки на Европейски Съюз. Дипломат от Евросъюза, поискал да остане неизвестен, съобщи пред „ The Sun “: „ Не всяка страна-членка има същата позиция по всичко, изключително Брекзит “.

„ Има една страна, която е доста твърда по отношение на британците и това е Франция. Тя е малко изолирана в мнението си. Те са най-твърди, само че не знам за какво, защото французите имат доста по-голям интерес от Брекзит спрямо другите “, разясни дипломатът. Разкритието идва малко, откакто външният министър Джереми Хънт моли към Франция и Германия да накарат Европейската комисия да подписа „ рационално “ комерсиално съглашение с Лондон и по този метод да избегне Брекзит без съглашение. Според новоназначения министър опцията Островът да излезе от Европейски Съюз без съглашение „ се усилва с всеки ден “. Подобен излаз ще провокира загуба на работни места измежду целия континент и ще удари бизнесите на Европейски Съюз намиращи се в Лондон, предизвести Хънт. Той съобщи пред „ London Evening Standard “: „ Вероятността за никакво съглашение се усилва с всеки ден, до момента в който не забележим смяна в метода от Европейската комисия, която има тази визия, че би трябвало само да изчака и Англия ще намигне. Това е надълбоко недоумение на нас като нация. Има действителна опция за инцидентното несключване на съглашение.

Всеки счита, не, не, не, това в никакъв случай няма да се случи. Е, в действителност може да се случи. Франция и Германия би трябвало да изпратят мощен сигнал към Комисията, че би трябвало да договорим прагматичен и рационален излаз, който ще защищити работните места и от двете страни на канала, тъй като за всяко изгубено работно място във Англия, ще има изгубени работни места и в Европа, в случай че Брекзит се обърка “. Докато договарянията сред Брюксел и Лондон стават все по-трудни и по-трудни, опцията за увеличение на преходния интервал губи привлекателността си. Европейският посланик добави: „ Хората питат за какво би трябвало да се удължава преходният интервал вечно, до момента в който в това време се договаря и Зоната за свободна търговия? Това отношение към този момент набира все по-голяма мощ. Стигнало е досега, в който си споделяме, че в случай че бъде корав Брекзит, значи ще бъде корав Брекзит. Просто желаеме към този момент да приключим с този въпрос и то в този момент “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР