Твърдица. При посещението си в гр. Твърдица кандидатът за евродепутат

...
Твърдица. При посещението си в гр. Твърдица кандидатът за евродепутат
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Крум Дончев, БСП за България: Стремеж към лично облагодетелстване ли е реализацията на европроектите в Твърдица

Твърдица. При визитата си в гр. Твърдица претендентът за евродепутат от " Българска социалистическа партия за България " Крум Дончев откри, че при утвърден план на стойност над 6 милиона лв., със 100% европейско финансиране за създаване и ремонт на спортни уреди на територията на община Твърдица, вместо два нови стадиона и една спортна площадка, царува съсипия. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .
„ Спорт ли, районно развиване, или просто една изключителна непросветеност, или блян към персонално облагодетелстване е реализацията на европроектите в Твърдица? “, попита Дончев и даде обещание, че ще потърси отговор от лицата, виновни за реализирането на плана. „ Има ли корупция при усвояването на европейски средства, за облагодетелстване или нечий персонален интерес? Къде остана прозрачността в осъществяването на сходни планове? Къде са неизразходваните средства по този план и какви са следствията за стопанската система и хората в града? Стига, време е за правдивост и то в този момент ”, безапелационен е претендентът за евродепутат. Той изясни, че цената на така наречен спортна площадка, в тази ситуация „ картинг писта “, е към 2 млн. лв. от целия план и не може да бъде употребена по предопределение, тъй като не дава отговор на спортно-техническите регулации за осъществяване на надпревари по картинг. „ Трасето няма нужната дължина и изискваните зони за сигурност. Стадионът в гр. Твърдица е на стойност близо 1.6 млн. лева и има посещаемост в топлите месеци в годината от порядъка на два до три пъти месечно от любителски футболни тимове от прилежащи селища ”, изясни той. Според него оборудването няма по какъв начин да бъде употребявано по предопределение за футболни срещи и подготвителни процеси на тимове по простата причина, че град Твърдица не разполага и с нужната леглова база, нужна за провеждането на сходни лагери. „ Поддръжката на стадиона е сериозен запас и несъмнено, непростим разход “, съобщи безапелационното си мнение Крум Дончев след оглед на тъжната действителност.
Дончев е на мнение, че финансирането от Европейския съюз на всевъзможни планове би трябвало да бъде обвързано с следващ позитивен резултат за стопанската система и хората в България. „ Можем да имаме писта или писти, можем да имаме игрища, спортни и детски площадки, както и спортни зали, защото ресурса го има и то на европейско, национално и локално равнище. Тук въпросът е - знаем ли въобще какво вършим и за какво го вършим? “, попита той.
Крум Дончев акцентира, че предстоят извънредно значими политики и оперативни стратегии за развиване на страните членки, които би трябвало да се употребяват за действителния стопански и обществен растеж на популацията ни, както и за разрешаването на демографския ни проблем. „ Ако ръководещите не престават по този метод, то тогава сме обречени на цялостна мизерия и крах “, безапелационен е Дончев.
Една от идните тактики, която е ориентирана към сигурността на жителите е тактиката Визия 0 и е главно обвързвана с сигурността на придвижването по пътищата. Основните политики в нея ще се концентрират в посока на намаляването на жертвите по пътищата. Визия 0 ще даде опция за основаването на профилирани съоражения за образования и обогатяване културата на хората, а включително и подрастващите. Иновациите в публичния превоз, които касаят сигурността също ще бъдат обект на евентуално подкрепяне в бъдещите оперативни стратегии за развиване.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР