Твърдите позиции на Италия по въпросите на имиграцията си пробиват

...
Твърдите позиции на Италия по въпросите на имиграцията си пробиват
Коментари Харесай

Италия: ЕС най-после приема аргументите ни за миграцията

Твърдите позиции на Италия по въпросите на имиграцията си пробиват път в Европейския съюз.
Това сподели през днешния ден италианският министър председател Джузепе Конте, представен от ДПА, измежду замяна на писма с Брюксел. Конте пусна във Facebook копие на писмо от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, изпратено в отговор на писмо на Конте. Юнкер е пратил копие на писмото си и до ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск. " Юнкер де факто приема правилото, че имиграцията е предизвикателство пред Европа, което визира всичките 28 страни членки, и затова изисква европейски, а не едностранни решения ", сподели Конте.
Шефът на Еврокомисията написа, че ще изследва предлагането на Конте за основаване на " спешен щаб " за съгласуваност сред няколко страни членки и за шерване на бремето на мигрантите, идващи по море. Той предизвестява, че " моментни " съглашения (за съответни случаи) - като това, реализирано през уикенда, когато 6 други страни от Европейски Съюз се съгласиха да одобряват прочут брой мигранти, пристигнали в Италия - не са " резистентен и допустим метод да се действа ".
Конте оглавява новото популистко италианско държавно управление, което упорства, че мигрантите, избавени в морето край Либия - без значение дали от кораби на филантропични организации или на военни задачи на Европейски Съюз, не би трябвало повече да бъдат одобрявани в италиански пристанища. Тази позиция обаче се посреща с рецензии от филантропичните организации и води до търкания с някои сътрудници от Европейски Съюз, отбелязва Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.
Посланиците на страните от Европейски Съюз в Брюксел би трябвало да възобновят по-късно през днешния ден полемиките по отношение на военноморската задача, а говорителка сподели, че Еврокомисията ще показа нови оферти по въпроса за мигрантите идната седмица. Според нея предложенията ще се опитат да изяснят концепцията за основаване на центрове за разпределение на мигрантите както в страни от Европейски Съюз, по този начин и на африканска земя, както бе препоръчано на срещата на върха на Европейски Съюз предишния месец.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР