Твърди се, че производството на модела Leapmotor T03 от комплекти

...
Твърди се, че производството на модела Leapmotor T03 от комплекти
Коментари Харесай

Китайската Leapmotor ще прави малък EV в полския завод на Stellantis

Твърди се, че производството на модела Leapmotor T03 от комплекти импортирани от Китай ще стартира тази година в град Тихи, Полша. Производството в завода на Stellantis в Полша ще е на взаимно дружество сред двата автомобилни производителя.

Производството ще стартира още през второто тримесечие благодарение на по този начин наречената полусглобена техника (SKD), която се състои в превръщането на отчасти съединени комплекти в приключени транспортни средства. Stellantis се съгласи през октомври да закупи 21 % от Leapmotor за 1,5 милиарда евро и да сътвори основано в Холандия взаимно дружество, наречено Leapmotor International, следено от Stellantis.

От Stellantis отхвърлят да разяснява производството на Leapmotor в Полша. Съвместното дружество на автомобилния производител с Leapmotor към момента не е почнало работа, защото процесът на регулаторно утвърждение не е приключен, сподели представител на Stellantis.

T03 се предлага в три разновидността, в това число 400 Standard Edition, 400 Comfort Edition и 400 Deluxe Edition. Leapmotor T03 се зарежда от 36,5 кВтч високопроизводителна литиева батерия с компактност 171 Втч/кг и предлага оптимален пробег до 403 км (NEDC) с едно зареждане. T03 също по този начин поддържа бързо зареждане и 80 % зареждане може да се направи за 36 минути, а батерията идва с 8 години/150 000 км гаранция.

В T03 се употребява 55 кВт мотор с оптимален въртящ миг от 155 Нм. Leapmotor T03 разполага с опция за самостоятелно шофиране равнище 2 и е оборудван с три външни камери и дванадесет радара (една милиметрова вълна и 11 ултразвукови единици). Вътрешните характерности на T03 включват 8,0-инчова TFT инструментална подпора и 10,1-инчов сензорен екран.

Изпълнителният шеф на Stellantis Карлос Таварес предишния месец сподели, че автомобилният производител може да създава основани на Leapmotor електрически транспортни средства в Европа, Северна Америка или други пазари, където се нуждае от модели на конкурентни цени, с цел да се конкурира с китайските производители на електрически автомобили.

Западните автомобилни производители са подложени на напън от китайски автомобилни производители, в това число BYD, MG Motor и Chery, които усилват продажбите си в Европа. Leapmotor продава електрическия миниавтомобил T03 във Франция посредством локален вносител. Автомобилният производител сподели на автомобилното ревю IAA Mobility през 2023 година в Мюнхен, че възнамерява да тръгне в Германия и други европейски страни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР