Твърди се, че през последните две седмици руските сили вероятно

...
Твърди се, че през последните две седмици руските сили вероятно
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Авдeевка остава основен фокус на руските...

Твърди се, че през последните две седмици съветските сили евентуално са изпратили спомагателни сили в бранша на Авдеевка, подсилвайки натиска върху украинските позиции към града. Украйна продължава да организира контраатаки, с цел да подсигурява, че главният маршрут за доставки остава отворен.

 

Британското разузнаване записва, че през последните четири седмици тактически самолети са изстреляли почти 600 управляеми боеприпаса против украински позиции в Авдеевка.

На 5 февруари Русия е нараснала въздушните удари с управляеми муниции от 30 на 50 дневно - растеж от 66% през последните две седмици. Поради наличната опасност от украинската противовъздушна защита обаче съветските изтребители са принудени да изстрелват муниции от разстояние, което редуцира тяхната акуратност.

 

Британското Министерство на защитата осведоми, че е съвсем несъмнено, че Русия ще продължи офанзивния напън в тази област през идващите няколко седмици, като употребява мощно тактическа въздушна мощност в поддръжка на напъните си.

Украинските и западни анализатори сигнализират, че съветската атака против Авдеевка взема големи човешки жертви.

 

Миналия ноември английското военно разузнаване заяви, че яростните конфликти са съдействали за " някои от най-високите равнища на съветски загуби във войната до момента ".

 

И Киев, и Москва преценят града като основен за задачата на Русия да обезпечи цялостен надзор над двете източни провинции в Донбас - Донецка и Луганска област. Това са два от четирите украински района, които Русия твърди, че е анексирала, само че няма цялостен надзор върху тях.

 

Авдеевка се преглежда като врата към град Донецк, чиито жилищни региони съгласно съветските управляващи са били обстрелвани от украинските сили, от време на време от Авдеевка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР