Твърди се, че лидер на заговорниците е бил германският аристократ

...
Твърди се, че лидер на заговорниците е бил германският аристократ
Коментари Харесай

Опитът за преврат в Германия: 25 арестувани, планове за атака на Бундестага, гражданска война и още

Твърди се, че водач на заговорниците е бил немският благородник принц Хайнрих XIII Ройс декор Грайц. Според федералните прокурори той е един от двамата хипотетични водачи измежду задържаните в 11 немски провинции.

Твърди се още, че в групата са взели участие експлемисти от придвижването " Граждани на Райха ", което от дълго време е в полезрението на немската полиция поради насилствени офанзиви и расистки тайни теории. Те също отхвърлят да признаят актуалната немска страна.

Според информацията проектите на групата са били да смъкват републиката и да я заменят с страна по модела на Германия от 1871 година - по този начин наречения " Втори райх ". Твърди се още, че даже са били избрани хората, които да заемат основни министерски постове в революционното държавно управление. 

В проектите на заговорниците са влизали и убийства. Обсъждани били и договаряния с непознати държавни управления, без да се показват все още обществено.

Една от задържаните е съветска гражданка. Подозира се, че тя е посредничила в договаряния сред водача на групата и представители на съветската страна. За момента обаче няма доказателства, че съветски публични лица са подкрепяли заговора.

Федералната прокуратура съобщи, че групата е възнамерявала принудителен прелом от ноември 2021 година

Смята се, че следователите са разбрали за групата, когато разкриха скрит план за похищение предишния април, в която е забъркана групата, позната като " Обединени патриоти ". Твърди се, че те са възнамерявали да отвлекат министъра на опазването на здравето Карл Лаутербах, като в същото време основават „ условия за революция “, с цел да сложат завършек на демокрацията в Германия.

Твърди се също, че последният скрит план е включвал някогашен крайнодесен член на " Алтернатива за Германия " вдолната камара на Народното събрание, който е бил гласен за министър на правораздаването с принц Хайнрих като водач.

Освен държавно управление в сянка, заговорниците са имали и проекти за военна част, като съгласно отчетите дейни и някогашни военни са били забележителна част от заговора за прелом. Сред тях са някогашни елитни бойци от специфични елементи. Целта на военната част е била да отстрани демократичните органи на локално равнище.

Според следствените органи в Германия днешната интервенция против групата е невиждана. В акцията са взели участие 3000 служители на реда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР