Твърди се, че компанията за космически технологии SpaceX е ликвидирала

...
Твърди се, че компанията за космически технологии SpaceX е ликвидирала
Коментари Харесай

SpaceX на Илон Мъск предполагаемо са продали Биткойн за $373 милиона

Твърди се, че компанията за галактически технологии SpaceX е ликвидирала Биткойни на стойност към $373 милиона от своите активи, добити от 2021 година насам, както заяви The Wall Street Journal на 17 август.

След като в началото е имала Биткойн на стойност $373 милиона в своите финансови документи през 2021 година и 2022 година, SpaceX към този момент се е освободила от крипто активите си.

В отчета в детайли се разказват насъбраните разноски на компанията, възлизащи на към $5.4 милиарда в границите на две години, които обгръщат разноски, свързани с придобиването на парцели и съоръжение, както и разноски за научноизследователска и развойна активност.

През 2021 година Илон Мъск, основен изпълнителен шеф на SpaceX, направи обществено обявяване на придобиването на Биткойн от компанията, което последва известието на Tesla за забележителна инвестиция от $1.5 милиарда в криптовалутата. Тогава това разобличаване изигра роля за внезапното повишаване на цената на Биткойн над $43,000.

В доклада си за приходите за второто тримесечие на 2023 година Teslа уточни, че е запазила единствено $184 милиона от притежаваните от нея BTC токени, откакто през второто тримесечие на 2022 година е продала над 75% от първичната си инвестиция в размер на $1.5 милиарда.

Илон Мъск, изтъкнат и богат човек, постоянно употребява обществените медии, с цел да разисква разнообразни криптовалути, като обръща изключително внимание на Dogecoin и Биткойн. Той даже краткотрайно размени логото на Twitter с изображението на DOGE.

След придобиването на Twitter за $44 милиарда през 2022 година Мъск загатна за превръщането на платформата в повсеместен финансов център, предлагащ редица услуги, в това число банкови и платежни.

В диалог от 2021 година Мъск загатна, че SpaceX има Биткойн, само че тогава не беше известно какъв брой, защото компанията е частна.

Въпреки че точният миг на продажбата на Биткойн токените от SpaceX остава неразбираем, като досега към момента няма публични данни за продажбата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР