Твърди, че е тествал системата за сигурност на банкатаСлужител на

...
Твърди, че е тествал системата за сигурност на банкатаСлужител на
Коментари Харесай

Хакер източил милион долара от банкомат

Твърди, че е тествал системата за сигурност на банката

Служител на банка в Китай съумя да източи 7 милиона юана през банкомат (източник: CC0 Public Domain)

Китайски програмист е съумял да открадне към 1 милион $ (7 милиона юана) от сметка на банка, възползвайки се от накърнимост в банкомат, заяви през седмицата South China Morning Post.

43-годишният Син Кишенг, чиновник на Huaxia Bank, внедрил специфичен скрипт в банковата система, вследствие на което тя отчитала неточно интервенциите в среднощ – парите са издавани от банкомата, само че без да се отписват от сметката на клиента.
още по тематиката
Подобен сюжет би трябвало да генерира известие за неточност в системата, само че скриптът на хакера предотвратил известията. Кражбите почнали от ноември 2018 година, като едвам след 1358 интервенции бил открит внедреният код в системата.

След като Кишенг върнал парите, банката се отказала от искания към него, само че съдът продължава делото. Обжалването от страна на хакера не е почетено и той може да бъде лишен от независимост за повече от 10 години.

Съдът не е повярвал на неговите пояснения, че е тествал системата за сигурност на банката, защото Кишенг е спечелил от тези интервенции и е съхранявал парите по персонална сметка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР