Твърдейки, че Червената армия е довела до предполагаеми репресии, България

...
Твърдейки, че Червената армия е довела до предполагаеми репресии, България
Коментари Харесай

Захарова жестоко разкритикува София - нелегитимно пренаписвала историята

Твърдейки, че Червената войска е довела до хипотетични репресии, България пренаписва историята и тази позиция на София сочи злокобна наклонност, съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова в изявление за ТАСС.

"Ние добре знаем, че всяка страна има свои политически желания и трендове. Имайки поради, че изказването е публично, посолството ни, естествено, отговори. Открито говорихме за недопустимостта да се изкривява историята ", уточни Захарова в петък.

Според нея позицията на българското външно министерство е безусловно явен индикатор, че България пренаписва историята, а това е рискова наклонност, защото е нелегитимна.

Във вторник Министерство на външните работи излезе с публична за проведена в София галерия от Руския културно-информационен център, отдадена на "75-годишнината от освобождението на Източна Европа от нацизма ".

В изказването София акцентира, че " щиковете на Съветската войска донесоха на народите в централна и източна Европа половин век репресии, заглушаване на гражданската съвест, деформирано икономическо развиване и изолираност от динамичността на процесите в развитите европейски страни “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР