Твърденията през последните години за диверсификация и газова независимост в

...
Твърденията през последните години за диверсификация и газова независимост в
Коментари Харесай

Цветанов: Спирането на газта от “Газпром” за България е още едно доказателство, колко сме зависими от Русия

" Твърденията през последните години за диверсификация и газова самостоятелност в страната ни за следващ път се оказаха погрешни. Над 3 милиарда лева платени от българския поданик за построяването на “Турски поток” през страната ни, в интерес на Русия, демонстрира освен какъв брой сме подвластни, а и по какъв начин ни се отплащат за директната тръба. " Това написа на страницата си във Facebook водачът на " Републиканци за България " Цветан Цветанов.

" Днешното държавно управление би трябвало да покаже дарба за справяне на страната ни без съветски газ, само че не в границите на месец и да подсигурява националната ни сигурност, а освен да хвърля прахуляк в очите на обществото и да го успокоява.

Необходими са незабавни и навременни дейности от ръководещите, тъй като стопанската система на страната ни е застрашена, в случай че не се откри бързо разрешаване на казуса.

Спирането на газта от “Газпром” за България е още едно доказателство, какъв брой сме нараснали зависимостта си от Русия през последните години.

Да не забравяме, че в случай че беше осъществена газова съгласуваност с Гърция, която чакаме повече от 10 години, щяхме да имаме азерски газ, който да обезпечи на страната ни различен и самостоятелен източник на доставки от Русия през връзката Стара Загора-Комотини.

Крайно време е Теменужка Петкова да каже, къде е пътната карта на “Турски поток” и да се види действителната газова съгласуваност на страната ни, а не да изяснява по какъв начин сегашните ръководещи не водели естествени договаряния.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР