Твърденията на Министерството на финансите (МФ), че държавата фалира, а

...
Твърденията на Министерството на финансите (МФ), че държавата фалира, а
Коментари Харесай

Петков: След няколко седмици ще направим редовно правителство

Твърденията на Министерството на финансите (МФ), че страната банкрутира, а курсът на лева-евро е под риск, беше една подправена вест. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков в изявление пред Nova.

По думите му, Българската национална банка (БНБ) незабавно е реагирала на проблема, като е споделила ясно, че фискалният баланс сега е на едно от най-високите си равнища за последните 30 години.

" За 3% недостиг е ясно. И предходните избори се говореше за рецесия, недостиг, дупка, разгром, а действително годината приключи с 2,9% недостиг, т.е. под 3%. И това се случва преди всеки избори ", разяснява той.

Петков увери, че единствено след няколко седмици " ще създадем постоянно държавно управление " и този проблем към този момент няма да съществува.

" Ние няма да плашим хората. Ние сме се върнали към същинските решения. Фокусираме се назад към позитивното. Ние влязохме в политиката не с цел да се спорим и да се караме, а с цел да повишим стандарта на живот в България ", добави съпредседателят на Политическа партия.

Той уточни още, че програмата на политическото обединяване " Продължаваме промяната-Демократична България " не предлага политически лозунги, а " същински решения ".

" Ще предложим държавно управление с положителна политика. И желая да видя коя партия не би се съгласила да поддържа такава стратегия ", сподели Петков.

Според него, финансовият министър Росица Велкова е направила нещо " доста скъпо " с спорното си изявление за банкрут на страната, защото тя е посочила на доста хора, че влизането в еврозоната е " доста по-смислено ".

" Защо нашите спестявания да зависят от някакви политици, които се пробват да вършат някакви политически заигравки. И през вчерашния ден като видях на референдума на Възраждане (срещу еврото - б.ред) нямаше опашка, тъй като доста хора си дадоха сметка, че доста по-безопаснос е в случай че България влезе в еврозоната, тъй като цените няма да се качат, а техните спестявания ще бъдат подсигурени ", твърди Петков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР