Твърденията на министърът на правосъдието Цецка Цачева, че ще доплаща

...
Твърденията на министърът на правосъдието Цецка Цачева, че ще доплаща
Коментари Харесай

Антикорупционният фонд: Твърденията на Цачева, че ще доплаща за жилището, са необосновани

Твърденията на министърът на правораздаването Цецка Цачева, че ще доплаща за новия си апартамент в квартал „ Изток”, са „ юридически голословни и не дават отговор на законодателството”. Това оповестиха от Антикорупционния фонд, направил следствието.

Имотът, с който правосъдният министър се снабдява през юли предходната година, коства близо 286 хиляди лв.. Срещу тази сума Цачева и сестра ѝ се снабдяват с общо 218 квадратни метра в първокласната постройка, или по 669 евро за квадрат.

Според брокери цените на парцелите в региона са към 2 хиляди евро на квадрат. Преди два дни Цачева изясни по-изгодната цена с това, че следва доплащане.

„ Това, за което вие говорите като сдобиване, е в недодялан градеж, което е недовършен. С поето обвързване към компанията да доплатя цената сред акт 15 и акт 16”, сподели Цачева. По думите ѝ би трябвало да доплати още 220 хиляди. В нотариалния акт на Цачева обаче липсва текст, който я задължава да прави спомагателни заплащания.

„ Всеки, който си е купувал апартамент, знае, че когато има спомагателни заплащания, те се вписват в нотариалня акт. Това е гаранцията за продавача, за строителя. В нотариалния акт на Вежди Рашидов това е направено. И „ Артекс” работи по този метод, явно, като всички други строители”, разяснява пред БТВ Лора Георгиева, правист от Антикорупционния фонд.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР