Твърденията, че топлинната енергия ще се повиши са неоснователни. Това

...
Твърденията, че топлинната енергия ще се повиши са неоснователни. Това
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Некоректно е да се говори, че цената на парното ще се увеличи с 20%

" Твърденията, че топлинната сила ще се увеличи са неоснователни ". Това разгласи в предаването " Лице в лице " по БТВ отрасловият министър Теменужка Петкова.
„ Не знам кой енергиен специалист би направил това съпоставяне, че цената на топлинната сила ще се усили с 20%, само че в случай че някой прави съпоставяне сред цената на в този момент и годишната планирана междинна цена, която КЕВР е определил – това значи, че този специалист не схваща нищо. Това е безусловно неточно “, сподели Петкова. 
Енергийният министър напомни, че цената на природния газ е предоговорена. По думите ѝ това е мъчителна тематика за опозиционните партии. „ Това е в полза на българските жители и тук не става въпрос за PR акция. Цената на природния газ е предоговорена и тя е понижена. За месец април по отношение на март цената е с 42% по-ниска “, добави отрасловият министър.
Петкова посочи, че следва крайните консуматори да получат изравнителни сметки за предходния интервал. Тя добави, че в енергетиката няма безпорядък. " Да се приказва, че цената на топлинната сила ще се усили с 20% - това е меко казано неточно “, добави Петкова.
Днес стана ясно, че цената на електрическата енергия за бита ще поевтинее с към 0,55% - детайлности ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР