Твърденията, че топлинната енергия ще се повиши, са неоснователни. Това

...
Твърденията, че топлинната енергия ще се повиши, са неоснователни. Това
Коментари Харесай

Ще се повиши или не цената на парното? Теменужка Петкова даде отговор

Твърденията, че топлинната сила ще се увеличи, са неоснователни. Това разгласи отрасловият министър Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по.

,,Не знам кой енергиен специалист би направил това съпоставяне, че цената на топлинната сила ще се усили с 20%, само че в случай че някой прави съпоставяне сред цената на в този момент и годишната планирана междинна цена, която КЕВР е определил – това значи, че този специалист не схваща нищо. Това е безусловно некоректно'', сподели Петкова в ефира на bTV. Енергийният министър напомни, че цената на природния газ е предоговорена. По думите ѝ това е мъчителна тематика за опозиционните партии.

КЕВР желае повишаване на парното от 1 юли, за София - с 22%

,,Това е в полза на българските жители и тук не става въпрос за пиар акция. Цената на природния газ е предоговорена и тя е понижена. За месец април по отношение на март цената е с 42% по-ниска'', добави отрасловият министър. Петкова посочи, че следва крайните консуматори да получат изравнителни сметки за предходния интервал.

Цената за природния газ през юни ще е с 9% по-ниска спрямо тази за май

Тя добави, че в енергетиката няма безпорядък.

,,Булгаргаз'' даде свое заявление за месец юни, тази цена е с 9% по-ниска по отношение на май. Това понижение на цената още веднъж ще бъде отразена, КЕВР ще го направи, аз съм уверена. Но да се приказва, че цената на топлинната сила ще се усили с 20% - това е меко казано некоректно'', добави Петкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР