Твърденията, че руската армия се опитва да вербува молдовски граждани

...
Твърденията, че руската армия се опитва да вербува молдовски граждани
Коментари Харесай

Кишинев: Опасни са твърденията, че Русия иска да вербува молдовски граждани за войната в Украйна

Твърденията, че съветската войска се пробва да вербува молдовски жители от Приднестровието са рискови и Кишинев постоянно разисква с съветски представители всички тематики, пораждащи безпокойствие. Това съобщи през днешния ден външният министър на Молдова Нику Попеску, предава Ройтерс.

Преди няколко дни английското военно разузнаване заяви, че Москва се пробва да попълни своите сили в Украйна с хора, вербувани в отцепническия регион Приднестровието. Ройтерс напомня, че регионът е тясна линия земя, държана от прорурски сепаратисти, намираща се в Източна Молдова, на към 40 км от Одеса.

" Това не са дейности, които способстват за мира за всички нас, за нашите жители, за нашите фамилии и това са рискови неща, които би трябвало да бъдат предотвратени ", сподели Попеску в отговор на въпрос за изказванията на английското разузнаване. По думите му е имало серия от регулярни срещи сред негови сътрудници от външното министерство и съветския дипломат, по време на които Молдова ясно е изразила своята позиция.

Вчера украинската заместник-министърка на защитата Ганна Маляр сподели, че Русия натрупа войски на няколко места, в това число в Приднестровието, за " по-нататъшна ескалация " в Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР