Твърденията, че двете досъдебни производства срещу Иво Прокопиев са удар

...
Твърденията, че двете досъдебни производства срещу Иво Прокопиев са удар
Коментари Харесай

Цацаров: Производствата срещу Прокопиев нямат нищо общо със свободата на словото

Твърденията, че двете досъдебни производства против Иво Прокопиев са удар по свободата на словото, не дават отговор на истината. Той не е разследван за издателската си активност, изясни основният прокурор Сотир Цацаров. Според него следствия вървят против лица, за които има данни, че са направили закононарушения. "По отношение на господин Прокопиев повече от това, което беше казано през вчерашния ден за него, не мога да кажа. А и не искам да разясня изказвания на обвинени ", добави той, представен от "24 часа ".

По думите на основния прокурор двете досъдебни производства против Прокопиев нямат нищо общо с издателската му активност. "Те имат общо с бизнес и приватизация, когато преди години са се случвали събития с предприятия като "Каолин " и със съответни залежи за потребни изкопаеми на територията на Разград и други покупко-продажби. Мога да съм притежател на вестник и на уебсайт и затова всяко посягане против мен е посягане против свободата на словото. "Каолин " няма нищо общо със свободата на словото и с издателската активност на Прокопиев ", изясни Цацаров.

Разследването против Николай и Евгения Баневи ще се уголемява. Стартовата точка е източването на приватизираното и фалирано от тях "Полимери "-Девня. Но дейностите на обвиняването няма да се лимитират единствено да това. Анализът на документите продължава и на следващия ден сътрудниците от профилираната прокуратура ще изнесат детайлности.

Това разгласи основният прокурор Сотир Цацаров. По думите му на този стадий е почнало досъдебно произвеждане против Баневи, които бяха задържани във Франция. Те са подвени за данъчни закононарушения, присвоявания и пране на пари.

"Казвам насочна точка е "Полимери ", тъй като тук се чака вследствие на осъществените интензивни дейности параметърът по следствието да се разшири и да обхване много по-голяма икономическа активност на Баневи ", добави Цацаров. Снощи е траяло претършуване и изземане на документи от техните офиси.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР