Твърденията, че COVID-19 е бил изпуснат от Уханския институт по

...
Твърденията, че COVID-19 е бил изпуснат от Уханския институт по
Коментари Харесай

Китай: Твърденията, че COVID-19 произхожда от нас са чиста спекулация

Твърденията, че COVID-19 е бил изтърван от Уханския институт по вирусология са чиста нечиста сделка и нямат нищо общо с действителността, съобщи в изявление за CGTN неговият шеф доктор Уан Йен'и, предава Радио Китай.

„ Получихме клинична проба от незнайната пневмония на 30 декември предходната година. След като проверихме патогенна с тестът, открихме, че тя съдържа нов ковид, който в този момент се назовава SARS-CoV-2. Преди това нямахме никакви данни за вируса, не сме го срещали, изследвали или съхранявали ", уточни тя.

Коментирайки обстоятелството, че SARS-CoV-2 има 96,2% сходството на генома с открит в прилепи ковид, доктор Уан Йен'и изясни, че това не дава безапелационен отговор на въпроса за произхода на първия. „ От позиция на хората, които не са експерти, 96,2% подобие е мотив за безапелационни изводи. Но коронавирусът е един от РНК-вирусите с най-вече геноми. Така да вземем за пример, целият геном на SARS-CoV-2 съдържа към 30 000 бази. Разлика от 3,8% значи разлика в над 1100 нуклеотидни позиции. В природата би лишило много дълго време за един вирус да еволюира естествено и да мутира, с цел да се трансформира в SARS-CoV-2.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР