Твърдението на президента Радев е абсолютно несериозно, защото е лична

Твърдението на президента Радев е абсолютно несериозно, защото е лична ...

Десислава Атанасова: Отговорното поведение предполагаше президентът да се извини на Естония.

"Твърдението на президента Радев е абсолютно несериозно, защото е лична отговорност на всеки един, без значение на пост и обществена позиция и социално положение, да вземе мерки, особено ако знае, че е контактувал с човек, който вече е болен от коронавирус. В случаи с държавни глави мерките за сигурност на тяхното здраве са особено строги". Това заяви от ГЕРБ в предаването "Лице в лице“ по БТВ. "В този смисъл за мен е недопустимо президентът да не е бил уведомен и да не е знаел, че ген. Петров е дал положителна проба. Смятам, че още в неделя това е станало известно", допълни тя. 
"Мисля, че отговорното поведение предполагаше господин президентът да се извини на естонската държава за това, че е станало недоразумение. Недопустимо е той да коментира това, което се случи - отстраняването му от този форум като някаква световна конспирация. Смятам, че е грубо нарушение на международния етикет и протокол да се твърди, че това било някаква манипулация", допълни тя.

РЗИ София връща президента Румен Радев на работа РЗИ София връща президента Румен Радев на работа
РЗИ София връща президента Румен Радев на работа. От здравната инспекция коментират, че президентът вече не е под карантина и може да с...

Източник: actualno.com