Твърдението на македонския премиер Зоран Заев, че страната му е

...
Твърдението на македонския премиер Зоран Заев, че страната му е
Коментари Харесай

Биляна платно белеше под пирамидите в Гиза

Твърдението на македонския министър председател Зоран Заев, че страната му е подготвена да впише българите като етническо малцинство в новата си конституция е добра вест. Макар че на македонец -  пък бил той и добър другар на нашенския министър председател, с който все се прегръщат - религия не може да се има. Не инцидентно фолклорът (който в никакъв случай не лъже) свидетелства, че макето с едната ръка дупе гали, а с другата к---ц вади...

Така че да му мисли Бойко Борисов. А ние - око да види, ръка да пипне и чак тогава ще имаме вяра.

Факт е, че в Северна Македония публично българи като етническа група не съществуват. При преброяването през  2002 година в конституцията са записани македонци, албанци, турци, роми, сърби, бошняци, власи и други. Най-вероятно ние влизаме в графата " Други ", където попадат 20 993 души. Близо два пъти по-малко от жителите на рубрика " Роми ", които са 53 879 души.

Няма неприятно, дано ни впишат в новата си конституция. Това най-вероятно ще скапе кефа на покровителствания от някои партии у нас алъш-вериш  с български документи за идентичност, както твърди  мълвата. С един подобен акт ще отпадне и огромна грижа за Министерството  на правораздаването и за всички институции, заети с издаването на документи за българско поданство. Колкото македонски поданици са записани като етнически българи, толкоз ще имат съображение да желаят придобиване на българско поданство по генезис. А не както е в този момент - Законът за българското поданство разрешава на куцо, кьораво и сакато от Западните Балкани да получава български паспорт и да се развява с него из Европейски Съюз като същински европейски жител.

" Не единствено българите, ще сложим в Конституцията египтяните, австрийците, румънците и всички други по-малки етнически малцинства, които имаме. Готови сме освен за българите, само че и за хърватите, торбешите, египтяните, австрийците, румънците и други от по-малките етнически общности. Ние сме отворено общество, европейска страна и ще последваме образеца на европейските страни ", подсигурява Заев. Но типично по македонски прецизира, че ще впише българите в главния закон " в случай че би трябвало ".

Ако това въпреки всичко се случи, ще се наредим един до друг с етнос, определян от македонските ни комшии мегаломани, като... египетски. Науката в Северна Македония самоуверено открива в днешните тамошни роми египетски гени и " потвърждава ", че те са пристигнали на Балканите от Египет и от Левантийското крайбрежие. И през днешния ден някои поданици на западната част на Македония, Косово и Метохия, Албания назовават себе си агупти, без каквито и да е учредения за египетски генезис.

Както може да се чака, истината и в този случай е друга. В действителната просвета този проблем е прочут като етническа мимикрия или префериран идентитет. Както се споделя, нерде Гиза, нерде Охрид.

За нас нещата са по-простички. Слушаме, да речем, сякаш македонската национална ария " Лихнида кајче веслаше/по Охридското Езеро/ тивко си песна пееше:/ Билјана платно белеше " и сме наясно с едно: до момента в който югозападните ни съседи са се въртели в обаян кръг да търсят идентичността си било в Египет или в скута на Александър Велики, единствено и единствено да не се нарекат българи, нашата Биляна платно белеше на Охридските извори...
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР