Твърдението, че БСП след преки избори и конгрес продължава да

...
Твърдението, че БСП след преки избори и конгрес продължава да
Коментари Харесай

Нинова: БСП е консолидирана! Твърдението, че се разцепва, не почива на факти и числа

Твърдението, че Българска социалистическа партия след директни избори и конгрес продължава да се разцепва, не почива на действителни обстоятелства и цифри. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в изявление за предаването „ Седмицата “ по Дарик радио.

" Виждам, че се повтаря една остаряла опорна точка от хората, които подлагат на критика Българска социалистическа партия. Говори се още веднъж за разделяне, отлюспване, разединение. Искам да оборя това с обстоятелства и цифри ", сподели Нинова.

" Ние имаме съвсем 81 хиляди членове на партията, съгласно последното ни броене. Напусналите след директния избори и конгрес са 15 души. Поискахме информация от нашите общински структури какъв брой новоприети членове имаме от началото на годината до септември – 2 120. Тоест изказванието, че Българска социалистическа партия след директни избори и конгрес продължава да се разцепва, не почива на действителни обстоятелства и цифри ", добави водачът на Българска социалистическа партия.

" На директния избор и конгреса постигнахме една консолидация към политика. Не просто са избрали мен за ръководител. Членовете на партията избраха линия на водене на политика – съпротива на това ръководство, никакви сделки със задкулисието, с цел да получим постове и пари и създаване на опция. Това се случи в Българска социалистическа партия. И то по най-демократичния и съвременен европейски метод, какъвто не съществува в друга партия в България ", акцентира тя.

Съветите в партията ще създадат разбор на положението на министерствата в кабинета на Борисов, сподели още Нинова в „ Седмицата “ по Дарик радио.

„ Акцентът на структурите на препоръките в партията е върху това да се построяват политики. Първо да се направи оценка на финала на ръководството на Борисов какво е положението на страната по министерства и да се направи различно предложение за решение на проблемите, които ще ни остави “, сподели Нинова.

„ Колегите, които предложих са експерти всеки в региона, за която стана ръководител на съвета “, изясни водачът на Българска социалистическа партия. Нинова добави, че е значимо да има нови лица.

„ Имаме доста качествени специалисти, експерти и експерти, които ще бъдат привлечени в тези препоръки и ще работят с тези, които са членове на Националния съвет “, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Според нея структурирането на Националния съвет на Българска социалистическа партия не значи, че утвърждава структурата на министерствата.

„ Просто стъпваме на сегашните министерства, с цел да се направи професионален разбор какво остават те. Това не значи, че няма да предлагаме промени структурни в министерствата, в случай че народът ни даде доверие “, изясни тя. Нинова сподели, че няма да споделя кое е сбъркано в настоящето структуриране на страната. „ В разбора ще излязат повтаряне на функционалности, голям брой организации, голям брой структури, с които са обрасли министерствата. Това ще се реши къде може да се усъвършенства. Нека да не бързаме “, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

„ Всички тези препоръки са обединени в съвет по ръководство. Тоест ръководителите на всички тези препоръки ще дават секторните си политики. Съветът по ръководство обобщава и в целите, които залагаме за политиката – приходите, бедността, опазване на здравето, стопанска система, корупция, всичко би трябвало да пречупим през демографския въпрос, тъй като демографията е хоризонтална политика и зависи от всички останали “, изясни тя.

Хаосът в политическите решения води до съмнение, затова това пречи да се овладее рецесията с ковид, акцентира Нинова.

„ Предлагам ви да гледаме на здравните ограничения и на битката с Коронавирус рецесията по -комплексно. Това не е въпрос просто дали да носим маски, или не. Това е въпрос на ръководство на рецесия. Онзи ден в Парламента предложихме разисквания за актуализиране на народен проект за противопоставяне на грипна пандемия. Той е признат 2006 година, обновен е 2017 година За мен е извънредно положително, професионално и управническо решение е този проект и за нашата група, освен за мен “, сподели още тя.
Според Корнелия Нинова ръководещите са се отнесли обикновено към въпроса за този държавнически проект.

„ Управляващите много обикновено се отнесоха към въпроса, който поставихме, доста ниско ниво. Те споделят: „ Този проект е за грип, а ковидът не е грип “. Започна се един спор сред лекари в Народното събрание грип ли е ковидът, или не. Тук не става въпрос въобще за това, става въпрос за държавническо решение за проект за деяние при рецесии. Там е разказано в детайли кой какво прави, какви отговорности носи, какъв ред се основава, в какви случаи ще се носят маски, кои лечебни заведения поемат първия удар. До такива елементи са стигнали преди нас ръководещите през 2006 година, че са създали демографски профил по региони на България – къде има най-застаряващо население, къде има най-вече болести сърдечносъдови и дихателни, т.е. в този регион би трябвало да се заостри вниманието, тъй като тези хора евентуално имат съпътстващи болести. Сега работят безусловно безредно “, сподели още тя.

Председателят на Българска социалистическа партия разяснява, че от 2006 година до в този момент има огромна смяна, най-много поради напускането на доста българи на страната.

„ Ние за това настоявахме да го актуализират към днешна дата и да работят по този проект, тъй като той е държавнически проект. Там не се спори на дребно в какъв брой часа да затворим заведенията, да има ли КПП-та. Там се основава ред, предвидимост и отговорност “, уточни тя.

Нинова изясни, за какво съгласно нея хората не имат вяра на ръководещите.

„ Управляващите упрекват народа и споделят: „ Вие не сте дисциплинирани “, и с това не ни оказват помощ. „ Вижте европейците какъв брой са дисциплинирани и извършват всичко “. Не е въпрос да обвиниш хората и не е въпрос на дисциплинираност единствено у хората. Големият въпрос е доверието в ръководството. Просто част от хората не имат вяра на това държавно управление, каквото и да им кажат. Защо не имат вяра? Защото при първия удар заповедите се сменяха по три пъти дневно – заран едно, на обяд друго, вечер трето. Те просто не си взеха поука от първата вълна. Онзи ден, ето ви образец, още не подписана, заповедта на министъра за носене на маски навън, в придвижване Борисов я промени еднолично, устно. Това е огромен проблем “, уточни още тя.

„ Хаосът в политическите решения води до съмнение, затова това пречи да се овладее рецесията. За това настояваме за държавнически проект. Всички да го съблюдават, без значение кой ръководи и от коя политическа партия. Ред, предвидимост и отговорност, политическа отговорност. При първия удар те извадиха на напред във времето отговорност на лекари. Не, лекарите са да ни дават експертиза. Отговорността би трябвало да се носи от политиците “, разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия.

Тя съобщи, че позицията на Българска социалистическа партия остава безапелационна: „ Няма да дадем и един глас за 160-те за Велико Народно заседание “.

Нинова разяснява и тематиката за връзките със Северна Македония.

Смятаме, че в тези договаряния и в връзките с Македония България би трябвало изрично да отбрани историята си, националния си интерес, историческите си персони и в случай че това не се одобри от другата страна, да се подхващат ограничения и да се изрази позиция, сподели тя.

„ Ние подписахме контракт за добросъседство и съдействие, да се съблюдава този контракт. Създаде ли се взаимна комисия, която да почисти противоречивите въпроси сред двете страни? Създаде се. Изчисти ли ги? Не. Докато не се изчистят, няма и решение на този въпрос “, сподели Нинова.

Тя добави, че е изрично срещу новото наименование на 24-ти май. „ Защо би трябвало във всичките проблеми, които имаме в страната да трансформират наименованието на празника? “, попита тя.

Според Нинова това е предизборно, патриотите да вдигнат глава. „ Първият вид беше да няма славянската книжовност и просвета, да бъде български език. Признаването, че това се отнася за всички славянски нации при риска в случай че махнем славянската книжовност и просвета всяка страна да стартира да претендира, че писмеността е нейна. При всички тези достижения като българи да отстъпваш от този престиж на България заради не се знае какви претекстове “, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР