Твърдението, че Бойко Борисов е прочел само Винету“, не е

...
Твърдението, че Бойко Борисов е прочел само Винету“, не е
Коментари Харесай

Как Борисов чете Евангелието

Твърдението, че Бойко Борисов е прочел единствено „ Винету “, не е правилно. Премиерът всеки ден чете и Евангелието (или целия Нов завет), само че по метод, който устройва единствено него и приятелите му. Дали си има вяра или съветници го заблуждават, че ръси гениалности – все едно, тъй като и на децата към този момент е ясно, че за властта е подготвен на всичко.
Съдете сами. Борисов споделил в Деня на жертвите на тоталитарните режими: " Тоталитарните режими прекършиха милиони човешки ориси. Насилието и жестокостта, с които бяха потъпквани съществени свободи, нямат място в днешния свят! Няма място и за националсоциализъм и комунизъм ", - написа министър-председателят във Facebook.

Тоталитаризмът, Борисовия, вирее като задушаващ плевел и през днешния ден и се отличава доста малко от тоталитаризмите, разказани в учебниците. Взел е цялата власт в свои ръце, раздава националните пари по свое усмотрения през джипката, ругае президента, наскърбява по безсрамен метод ръководителя на Народно събрание, разпорежда на Министерство на вътрешните работи какво и по кое време да вършат и прочие Пред очите му критикуващите властта биват преследвани по разнообразни способи. Журналисти, някогашни министри – само че не и от ГЕРБ – както и предприемачи са с повдигнати обвинявания, нямащи нищо общо с правото. Някои лежат по занданите повече от година без даже делата да са влезнали в съда, да не приказваме, че не са наказани. В репресивните дейности вземат участие Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Национална агенция за приходите, КПКОНПИ, АДФИ и прочие държавни институции. Още по-жестоко е преследването от страна на прокуратурата, която сякаш била самостоятелна и свободна, само че репресивните й акции по някакъв чудноват метод са ориентирани най-вече против неподкрепящи режима на Борисов и задкулисието в лицето на Делян Пеевски и Ахмед Доган. Те, несъмнено, са недосегаеми.

Борисов обаче разчита Евагелието, че животът и дейностите му са като на един актуален Христос. Пачките и кюлчетата злато в чекмеджето му не са нищо друго с изключение на три риби, с които да нахрани народа…

Борисов написа още: „ Убеден съм, че няма място и за реваншизъм и разделяне. Вдигнатите юмруци и умишленото подклаждане на напрежение сред жителите не са знак на демокрацията. Правова страна не се реализира с жестоко нарушение на правовия ред, както се внушава през днешния ден “.

Борисов, да вземем за пример, счита блокадата на кръстовища за нарушение на правовия ред. Самите митинги също го нервират и се пробва да заобиколи, предизвика и отслаби. Но закононарушенията на ръководството му за него са нещо в реда на нещата. Например колосалната корупция при провеждането на публичните поръчки. Лошото строителство, рекета и изнудването, завземането на непознати бизнеси.

Вдигнатият пестник не бил знак на демокрацията. Може, само че е знак на битката против престъленията, мафията и корупцията, която унищожават един народ и неговата антична страна. Това закононарушение на ръководството на ГЕРБ и Борисов е несъизмеримо с нищо, сътворявано от негови прародители до времето от Освобождението на България. С писмена молба ли да бъдат помолени да изоставен властта и да спрат грабежа? С самун и сол пред джипката ли да го молим да си върви? Или да изпратим делегация от девици да им опише истината за балите с евра в спалнята му и за револвера на шкафчето?

Евангелията са четири древен книги от Новия завет. В тях се разказва животът и учението на Христос. Колко общо имат Борисов и приятелите му с сходни хроники – всеки е наясно. Той оня ден се изпъчи с оценката на рейтинговата организация " Фич ". Но премълча, че Брутният вътрешен продукт на България, съгласно " Фич " пораства, тъй като имаме голяма смъртност, раждат се малко деца и хиляди жители не престават да напущат страната.

Българите имаме и други свещени трудове, в които са разказани живота и тегобите, които е изтърпял и с огромни жертви и старания преодолял народът ни. Такъв епизод е събранието на Оборище. То е първото Велико национално заседание, както Бенковски е първият министър председател, на свободната страна, просъществувала няколко седмици. Клели са се тези българи на библия с кръстосани на кориците пищов и кама. С вдигнат високо пестник апостолите са призовали на протест. И по какъв начин да е друго, когато се е тръгвало на живот и гибел против тиранията. Убедили сме се по-късно, че тираните са разнообразни, само че си наподобяват по деградацията на тяхното ръководство. Затова през тези страшни събития на 1876 година законната власт – Високата врата, - е оповестила всичките ни апостоли и последвалите ги елементарни българи за бандити и размирници.

Сегашното ръководство е от " наши хора ", само че то също е деградирало до последна степен, трансформирало се е в знак на корупция и тъпчене на закона. Вдигнатият пестник – той не е запазена марка на президента Радев – значи непоносимост към поробителството на една страна, член на Европейски Съюз и НАТО в XXI век! Толкова е просто.

Но когато дяволът и Борисов четат Евангелието - постоянно се получава нещо накриво.

Оставка!

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР