Твърдение за българска следа в разследването на чудовищния взрив в

...
Твърдение за българска следа в разследването на чудовищния взрив в
Коментари Харесай

Руснаци съобщиха за българска следа при взрива в Бейрут

Твърдение за българска диря в следствието на чудовищния гърмеж в Бейрут направи ръководителят на Далекоизточната районна организация на Руския синдикат на моряците Николай Суханов.
Пред РИА Новости той разгласи, че притежател на кораба " Rhosus ", превозил взривилия се амониев нитрат, не е към този момент посочения от огромните медии Игор Гречушкин от Хабаровск, а българската компания Briar Wood Corporation.

So,, it seems that story of the horrific explosion in Beirut starts here.. with this ship in 2013, that is owned by a Bulgarian company! #Lebanon #LebanonExplosion #BeirutBlast https://t.co/60iiooFJEk pic.twitter.com/xpffOHOAnj
— Anas Alhajji (@anasalhajji) August 5, 2020
Суханов описа, че корабът е пътувал под " комфортния байрак " на Молдова. Синдикалистът признава, че когато транспортен съд плава под непознат байрак, същинският притежател доста мъчно може да бъде оголен, както и че доста постоянно се сформират документи, които го " избавят " от носене на отговорност. Въпреки това обаче той упорства, че регистрацията е на името на българската съгласно него компания.
" Rhosus " е превозвал амониевата селитра от Батуми към Мозамбик, само че е дебаркирал наложително в Ливан поради механически проблеми. След инспекция пристанищните управляващи са му забранили да излиза в намерено море. Гречушкин е банкрутирал и е изоставил екипажа - моряци от Русия и Украйна, за близо година в Бейрут. Счита се, че сега някогашният притежател живее в Кипър.
Мощният гърмеж в ливанската столица избухна на 4 август. Броят на починалите при детонацията набъбна до 135, близо 5000 са ранените.
Властите в Бейрут към този момент оповестиха, че детонацията е избухнала при заваръчни работи. Премиерът Хасан Дияб съобщи, че в склад на пристанището от 6 години е имало 2750 тона амониева селитра. При това взривоопасното вещество е било складирано на пристанището без никакви ограничения за сигурност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР