Твърде рано е Германия да отменя ограниченията над движението на

...
Твърде рано е Германия да отменя ограниченията над движението на
Коментари Харесай

Ограничителните мерки в Германия може да продължат и след средата на месеца

Твърде рано е Германия да анулира рестриктивните мерки над придвижването на хората макар някои признаци, че разпространяването на коронавирусната зараза може би се забавя, съобщи канцлерката Ангела Меркел, давайки да се разбере, че изключителното състояние може да продължи и след средата на месеца, съобщи БНР, базирайки се на организациите.
Меркел прикани германците да се придържат към разпоредбите за хигиена и обществено разграничаване.
" Правителството и персонално аз мислим по какъв начин можем да реализираме две неща по едно и също време: обезпечаване на здравна отбрана за всички и започване на развой на последователно връщане към публичен живот ", сподели тя.
" Вярно е, че последните данни за нови заразявания от института " Робърт Кох ", които си остават високи, ни дават мотив за доста внимателна вяра. Увеличаването на доказани нови случаи е малко по-бавно, в сравнение с преди няколко дни. Обаче несъмнено е прекомерно рано да се облекчават някои от строгите правила, които сме си наложили ", означи Меркел.
16-те немски провинции, които са удостоверили съвсем 80 000 инфектирани и над 1000 умряли от ковид, са подкрепили настояването на държавното управление ограничаващите ограничения да са в действие до 19 април.
На 14 април федералното държавно управление и провинциите ще решат дали да облекчат рестриктивните мерки или да удължат периода им.
Как се развива болестта в Германия четете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР